Κρήτη

Απατεώνες "πέθαναν" το γιο του δημάρχου Βιάνου

Αλυσιδωτά είναι τα «χτυπήματα» των απατεώνων στην Κρήτη, που καλούν γονείς για να τους φοβίσουν με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα.

Αλυσιδωτά είναι τα «χτυπήματα» των απατεώνων στην Κρήτη, που καλούν γονείς για να τους φοβίσουν με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη μετά και τα απανωτά περιστατικά που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο και αφορούν την δράσει απατεώνων.

Τρίτο περιστατικό καταγράφηκε εντός της Δευτέρας, μιας και ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης όπως αναφέρει στο neakriti.gr, δέχτηκε τηλεφώνημα της σπείρας που ούτε λίγο ούτε πολύ, τον ενημέρωσαν ότι ο γιος του... πέθανε!

"Η σύζυγός μου έπεσε θύμα και αυτή ανάλογου περιστατικού καθώς δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που της έλεγε ότι ο γιος μας είναι νεκρός. Βέβαια αντιδράσαμε όπως έπρεπε, αλλά φανταστείτε τι θα γινόταν αν το παιδί μας έλειπε από το σπίτι… Δυστυχώς, εκτός από απατεώνες, είναι και επικίνδυνοι αφού μπορεί να προξενήσουν κακό σε ανθρώπους με σοβαρό πρόβλημα υγείας.", αναφέρει ο κ. Μπαριτάκης.

Και νέο περιστατικό όμως καταγγέλθηκε στα δημοσιογραφικά θεωρεία του neakriti.gr, μετά την δημοσιοποίηση ακόμα ενός πριν από λίγες ώρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, δέχτηκε τηλεφώνημα από αγνώστους με απόκρυψη οι οποίοι σε έντονο τόνο την ενημέρωσαν ότι η κόρη της κινδυνεύει άμεσα με ακρωτηριασμό!

«Θα κόψουμε το πόδι της κόρης σου! Είχε ατύχημα με το μηχανάκι και τη φέραμε στο νοσοκομείο! Θα τη χειρουργήσει ένας ξένος γιατρός», ενώ στο βάθος ακουγόταν τα ουρλιαχτά μιας γυναίκας που προσποιούνταν την κόρη του θύματος.

Η γυναίκα χωρίς να είναι υποψιασμένη ρώτησε για το αν βρίσκεται μαζί της ο άνδρας της, αλλά οι επιτήδειοι σαν έτοιμοι από καιρό απάντησαν ότι είναι… στο υπόγειο και δίνει αίμα!

Όπως είναι λογικό η ανυποψίαστη γυναίκα έπαθε σοκ! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ενώ το περιστατικό έγινε στη 1:30 περίπου το μεσημέρι, οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν για να μάθουν λεπτομέρειες αρκετές ώρες μετά μέχρι το απόγευμα.

Πως ήξεραν τόσες λεπτομέρειες για τα θύματα;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όπως αναφέρει η κόρη του θύματος στο neakriti.gr, πως οι απατεώνες γνώριζαν τόσο το όνομά της, όσο και το ότι οδηγεί μηχανάκι για να πάει στην δουλειά της.

Οι καταγγέλοντες που έχουν ήδη απευθυνθεί στην Αστυνομία, εκφράζουν φόβους πως η ζωή τους έχει πέσει αντικείμενο παρακολούθησης και είναι κάτι που τους τρομάζει περισσότερο.

Μάλιστα, οι επιτήδειοι φαίνεται πως γνώριζαν τον αριθμό τηλεφώνου αλλά έκαναν ένα λάθος στον τελευταίο αριθμό και πήραν πρώτα μια γειτόνισσα, η οποία έντρομη ειδοποίησε την οικογένεια μόλις το περιστατικό έγινε γνωστό.

Μετά τα απανωτά περιστατικά, οι Αρχές πλέουν οφείλουν να δώσουν μια λύση, ακολουθώντας τα ίχνη και ενδεχομένως τα λάθη της σπείρας προτού κάποιος ηλικιωμένος όπως λένε οι παθούντες πάθει εγκεφαλικό ή ανακοπή από αυτά που του μεταφέρουν!

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης - Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια