default-image

Ο δρόμος του Ηρακλείου που παραμονεύει… ο θάνατος!

Κρήτη
Ο δρόμος του Ηρακλείου που παραμονεύει… ο θάνατος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά σε ένα σημείο που μόνο σε θαύμα θα μπορούσαμε να αποδώσουμε το γεγονός που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει θύματα.

Ο λόγος για την οδό Θενών που ξεκινάει μετά τον κυκλικό κόμβο στο Κομμένο Μπεντένι και καταλήγει στην διασταύρωση Θερίσου και Μίνωος, ένας δρόμος αρκετά πολυσύχναστος αφού συνδέει τρεις και πλέον περιοχές της πόλης.

Η στενότητά του σε συνδυασμό με την μονοδρόμηση αλλά και την υψηλή ταχύτητα που μπορεί κάποιος οδηγός να αναπτύξει, αλλά και τις πολύ συχνές μικρές διασταυρώσεις με στενάκια τον καθιστούν ένα δρόμο πραγματική καρμανιόλα!

Καθημερινά δίνουν και παίρνουν τα περιστατικά, από μικρά τροχαία με υλικές ζημιές μέχρι πλαγιομετωπικές συγκρούσεις με σοβαρότατες ζημιές και τραυματισμούς.

«Κοίταζα έναν περαστικό και δεν τον είδα!»

Σοκ προκαλεί ένα τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στο συγκεκριμένο σημείο, όταν ένα αυτοκίνητο προερχόμενο με ταχύτητα από την οδό Ριζηνίας διεμβόλισε έτερο όχημα με οδηγό έναν ηλικιωμένο στην Θενών.

Οι οδηγοί που ακολουθούσαν τρομοκρατήθηκαν από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης με αποτέλεσμα να κατεβούν για να δουν αν είναι καλά ο ηλικιωμένος. Μάλιστα σε ερώτηση προς τον άλλο οδηγό για το πώς έγινε το ατύχημα, ο ίδιος απάντησε... πως κοιτούσε έναν περαστικό σε άλλη κατεύθυνση και δεν είδε το όχημα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο neakriti.gr, πως φοβήθηκαν πάρα πολύ στη θέα του ατυχήματος και σκέφτονται τι θα γινόταν αν δεν ήταν αμάξι… αλλά ένας πεζός ή ένα παιδί με ποδήλατο στη θέση του θύματος.

Ωστόσο, παραδέχονται πως αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αλλά αποτελεί καθημερινότητα για αυτούς που διέρχονται από το σημείο, ενώ απεύχονται να γίνει το μοιραίο στο μέλλον.

Πάντως, παρά την σήμανση -τετάστιο STOP- και τους ειδικούς καθρέπτες σχεδόν σε όλα τα κάθετα στενά, τα ατυχήματα δεν έχουν σταματήσει να συμβαίνουν, γεγονός που θα πρέπει να οδηγήσει τις Αρχές σε άλλες λύσεις προτού θρηνήσουμε θύματα.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News