Κρήτη

Ξενοδόχοι: Τα hot spot θα φέρουν και... ορδές μεταναστών

Οι ξενοδόχοι της Κρήτης τάσσονται "κατά πάντων" και εγκαλούν τους εμπλεκόμενους φορείς για εν κρυπτώ διαδικασίες αναφορικά με το προσφυγικό.

Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την Κρήτη και το μεταναστευτικό ζητούν οι ξενοδόχοι του νησιού, ξεκαθαρίζοντας ότι δε γίνεται άνθρωποι που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού να ορίζουν την τύχη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων μέσα από κρυφές συσκέψεις, όπως και ότι οι κυβερνώντες είναι άριστοι γνώστες των υποψήφιων για φιλοξενία χώρων, που είναι και στην κυριότητα του κράτους, γι' αυτό και να μην αναζητούν συνενόχους στην αυτοδιοίκηση.

Το φυσούν και δεν κρυώνει οι ξενοδόχοι της Κρήτης, οι οποίοι εγκαλούν τους δημάρχους Χανίων και Ηρακλείου, Τάσο Βάμβουκα και Βασίλη Λαμπρινό για εν κρυπτώ διαδικασίες που έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων την τοπική αυτοδιοίκηση, τους βουλευτές και τους αναπτυξιακούς φορείς του νησιού. Θεωρούν ότι θα έπρεπε να φέρουν τη διαδικασία στα δημοτικά τους συμβούλια και όχι σε διαδικασίες εξαιτίας των οποίων πελαγοδρομούν χιλιάδες κάτοικοι της Κρήτης που εξαρτώνται από τον τουρισμό.

Οι πολίτες της Κρήτης, αισθάνονται το χρέος τους απέναντι στην υπόλοιπη Ελλάδα για φιλοξενία προσφύγων και στο νησί μας, όμως ανησυχούν για το ενδεχόμενο ανοιχτής φιλοξενίας, μην τυχόν και ξεφύγουν οι καταστάσεις. Γι' αυτό και ζητούν σοβαρή οργάνωση και έλεγχο, χωρίς όμως να φτάσουμε και στην ντροπιαστική γκετοποίηση των προσφύγων της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, εκπροσωπώντας το σύνολο των ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων, επιμελητηρίων και διευθυντών ξενοδοχείων του νησιού, ξεκαθαρίζει ότι με το που ανακοινωθεί, ότι η Κρήτη διαθέτει hot spot, ορδές μεταναστών και προσφύγων από τη βόρεια Αφρική θα βρεθούν στην Κρήτη, δίνοντας χαριστική βολή στον τουρισμό που αποφέρει σημαντικά στην ελληνική οικονομία. 

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια