Κρήτη

Οι δήμαρχοι της Κρήτης ζητούν συνάντηση με Μουζάλα (video)

Οι τοπικοί άρχοντες θέλουν σαφείς απαντήσεις για θέματα που θα προκύψουν όπως το τι θα γίνει με την χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος

Η πραγματοποίηση μίας ακόμη σύσκεψης, αλλά αυτήν την φορά και με την παρουσία του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γ.Μουζάλα προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι φορείς αναλυτικά από το υπουργείο, είναι αυτό που ζητούν και επιδιώκουν οι δήμαρχοι της Κρήτης αναφορικά με το θέμα του προσφυγικού.

Η διευρυμένη σύσκεψη της  ΠΕΔ Κρήτης, υπό την παρουσία Δημάρχων, του Περιφερειάρχη, παραγωγικών φορέων και πολιτικών εκπροσώπων ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και κράτησε παραπάνω απο  4 ώρες και  όπως αποφασίστηκε θα ζητήσουν για διευκρινίσεις όσον  αφορά το σχεδιασμό σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ενώ αυτό που έγινε αντιληπτό ήταν ι ότι  η πλειοψηφία των δημάρχων λέει όχι στην φιλοξενία χωρίς σχεδιασμό.

Οι τοπικοί άρχοντες θέλουν σαφείς απαντήσεις για θέματα που θα προκύψουν σε μία ενδεχομένως τέτοια ενέργεια όπως το τι ακριβώς θα γίνει με την χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος, αν θα υπάρξουν κονδύλια να διαχειριστούν, στο κομμάτι που τους αναλογεί και γενικότερα ποιος θα είναι ο ρόλος των δήμων αλλά και ποιος των ΜΚΟ.

Το neakriti.gr, βρέθηκε  στη Λότζια, στον  παλμό των εξελίξεων για το αν τελικά θα έρθουν ή όχι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και στην Κρήτη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε και οι εμπλεκόμενοι φορείς εκφράστηκαν, ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις τους γύρω από το θέμα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, πήρε το λόγο και είπε: "Η συνάντηση στην Περιφέρεια ζητήθηκε από τον Υπουργό με τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Συζήτηση δεν είχαμε καμία με κανένα κυβερνητικό παράγοντα.

Τέθηκαν όλες οι προτάσεις και μας ανακοινώθηκε ότι έγινε γνωστό από τον κ. Μουζάλα μέσω της Κυβέρνησης. Δυστυχώς ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός δεν υπάρχει. Είπαμε ότι η Κρήτη πρέπει να αναλάβει το βάρος των ευθυνών που τις αναλογούν αλλά με προϋποθέσεις.

Σε αυτή τη συνάντηση έπρεπε να προσκληθεί και ο κ. Μουζάλας. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους τοπικούς φορείς."

Ο ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης μάλιστα, εξέφρασε τις ενστάσεις του σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που αναμένονται στην Κρήτη: "Να είμαστε ειλικρινείς και να μην κάνουμε φθηνό λαϊκισμό. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία προσεγγίζουμε σοβαρά το θέμα. Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη. Θα έπρεπε να είναι εδώ κυβερνητικός παράγοντας, ειδικά ο κ. Μουζάλας.

Μια προσφυγική «βόμβα» με εκατομμύρια πρόσφυγες να είναι έτοιμοι να φύγουν από την Τουρκία."

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, επισήμανε ακόμη μια φορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύσκεψη με τον Υπουργό τις προηγούμενες ημέρες, ενώ τόνισε πως τίποτε δεν έγινε εν κρυπτώ: "Καμία μεμονωμένη επαφή η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ούτε με άλλο κυβερνητικό παράγοντα, πριν το τηλέφωνο Μουζάλα ο οποίος καθόρισε τα πρόσωπα τα οποία θα συμμετέχουν στην συνάντηση. Ούτε από την Αθήνα ούτε με κανέναν άλλο εν κρυπτώ. Ανταλλάξαμε απόψεις με τον Υπουργό, κατ' απαίτησή του σχετικά με την απόφαση για έλευση προσφύγων στην Κρήτη. Συζητήσαμε τις προϋποθέσεις και τις λεπτομέρειες σχετικά με τους Δήμους."

Ο Δήμαρχος, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στις προηγούμενες συσκέψεις και αποφάσεις της ΠΕΔ για το προσφυγικό, διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα και τα σενάρια για μυστικές συναντήσεις με τον κ. Μουζάλα. Εν συνεχεία τόνισε ότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, στις 11/8, ο υπουργός  μετέφερε στους Δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου την κυβερνητική απόφαση να μεταφερθούν 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη.

Στην ίδια σύσκεψη, οι Δήμαρχοι  ξεκαθάρισαν στον κ. Μουζάλα ότι προτού προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση, θα πρέπει να ενημερωθεί και να συμφωνήσει η ΠΕΔ. Εν συνεχεία του έθεσαν και συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι ήταν:

-      Οι δαπάνες για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας να βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση.

-      Οι πρόσφυγες να είναι όλοι μιας εθνικότητας και με τον ίδιο θρησκευτικό προσανατολισμό.

-      Τα camp που θα δημιουργηθούν  να είναι μικρά και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για μια ανθρώπινη διαβίωση.

-      Να υπάρξει αυξημένη περιφρούρηση, ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και ενίσχυση των Δήμων σε προσωπικό και οχήματα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, κλείνοντας την τοποθέτηση του, προσέθεσε και έναν ακόμη όρο: Να γνωστοποιηθεί από την κυβέρνηση ο συνολικός σχεδιασμός της για το Προσφυγικό ούτως  - ώστε να εξεταστεί και η αναλογικότητα του, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Ο ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς, πήρε επίσης το λόγο και επικαλέστηκε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας, διευκρινίζοντας πως πρέπει να γίνει διαχωρισμός: "Να καλέσουμε Μουζάλα και Αβραμόπουλου στο ίδιο τραπέζι, να τηρήσουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις αλλά όχι να αναλάβουμε υποχρεώσεις που δεν υπάρχουν. Κάνει λόγο ο Μουζάλας για «φιλοξενία μεταναστών». Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν είναι παράτυποι μετανάστες, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες επαναπροώθησης".

Την ανάγκη να γίνουν σε σωστά πλαίσια και υπό προϋποθέσεις οι δομές φιλοξενίας τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης: «Δεν ακούω συγκεκριμένες προτάσεις. Επειδή συμμετείχα στην συνάντηση με τον Μουζάλα απρόσκλητος, ψάχνω να βρω γιατί έγινε αυτός ο ντόρος.

Ήρθε και ζήτησε χώρους ο Μουζάλας. Εμείς λέμε πως δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά δεν θέλουμε πρόσφυγες. Τι είπαμε στον κ. Μουζάλα; Ναι να βοηθήσουμε αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Να είναι μίας εθνικότητας, με οργανωμένες δομές και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μέχρι τις 15 ήθελε απαντήσεις ο Μουζάλας και είπαμε μέχρι 20 Σεπτεμβρίου. Ποια απόφαση ελήφθη; Γιατί αυτός ο ντόρος;»

Μάλιστα ο κ. Βαρδάκης, εξέφραση την άποψη ότι θα έπρεπε να είχαν κληθεί μέσω του Υπουργού και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια.

"Βολές" από τον Αυγενάκη

Η «σκυτάλη» του λόγου πήγε στον Γραμματέα και Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε στην στάση του κόμματος όπως εκφράστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ: «Πρώτα προτάσεις και μετά παίρνεται η απόφαση. Εδώ έγινε το αντίθετο. Πρώτα μας ανακοίνωσε ο Μουζάλας την απόφασή της Κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία δε θα χαριστεί σε κανέναν. Και ειδικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ που νομίζει ότι είναι στο απυρόβλητο. Οι ροές προσφύγων αυξήθηκαν. Τραγική φιγούρα Υπουργού ο κ. Μουζάλας που χειρίζεται το θέμα με το χειρότερο τρόπο.

Γυρνάει την Ελλάδα και ιδρύει καταυλισμούς. Θα διαπράξουν το ίδιο έγκλημα και στην Κρήτη με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ΝΔ θέλει πρώτα σχέδιο! Που είναι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι μόνο δύο από τους δέκα εδώ.».

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε μεταξύ άλλων, προτάσεις της ΝΔ όπως να γίνει ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και να προχωρήσουν οι επαναπροωθήσεις.

Παρών και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κεγκέρογλου που είπε: «Ευτυχώς που μας καλέσατε κ. Δήμαρχε. Και όχι όποιος είδε φως μπήκε όπως ο κ. Βαρδάκης. Η Κυβέρνηση δε χειρίζεται σωστά το θέμα. Καλή η ενημέρωση αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον σχεδιασμό

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στο Ηράκλειο κ. Συντυχάκης, μίλησε επίσης λέγοντας: "Ήρθε και μια συνάντηση με τον Λαμπρινό και μετακυλύει την ευθύνη στους παρακάτω. Βεβαίως και έπρεπε να είναι εδώ ο κ. Μουζάλας. Αντ' αυτού τίποτα! Διαμαρτυρήθηκε έστω και μία φορά η αντιπολίτευση για τις Συνόδους για το προσφυγικό;"

Ο κ. Πλακιωτάκης, μάλιστα άσκησε έντονη κριτική στον Υπουργό για τα περί… φυλής και των δηλώσεών του. «Όπου δεν υπάρχει σχεδιασμός, διαφωνώ κάθετα με τις κυβερνητικές κινήσεις. Ποιες ήταν οι προτάσεις Μουζάλα; Αποφασίζουμε και διατάζουμε;

Αν δεν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση δεν συνεισφέρουμε σε αυτή την προσπάθεια, είναι ξεκάθαρο. Στη Λιβύη περιμένουν 400.000 πρόσφυγες. Τα έχει λάβει αυτά υπόψιν η Κυβέρνηση;

Χωρίς σχέδιο, χωρίς διαβούλευση, όπου έχει εφαρμόσει το προσφυγικό έχει αποτύχει. Εδώ μέσα δε θέλει κανένας να μετατραπεί η Κρήτη σε Ειδομένη και Ελληνικό. Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα η κυβέρνηση το μετέτρεψε σε ελληνικό. Ποιος είναι ο σχεδιασμός εάν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία;»

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει με προπαγάνδα να αποπροσανατολίσει την συζήτηση. Να προσκολλήσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη, την ώρα που δεν έχει κατατεθεί κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Άρα τι να συζητάμε εδώ σήμερα χωρίς προτάσεις. Διαφωνούμε με την τακτική Μουζάλα κάθετα. Το προσφυγικό πέρα από την ανθρώπινη διάσταση έχει και την διάσταση της εθνικής ασφάλειας. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, γιατί όπου εφάρμοσε το σχέδιό της για το μεταναστευτικό δημιούργησε χάος, αδιέξοδα και αναταραχή (σ.σ. Ειδομένη).

Θέλουμε η Κρήτη να μετατραπεί σε νέα Ειδομένη και Ελληνικό; Η δημιουργία κέντρων υποδοχής στην Κρήτη, στέλνει το μήνυμα στους δουλεμπόρους ότι στην Κρήτη υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Εμείς ως ΝΔ είχαμε επισημάνει πολλές φορές ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία κέντρων υποδοχής στην Τουρκία.»

Δείτε στιγμές κατά την διάρκεια της ΠΕΔ, όπως τις κατέγραψε ο φακός του neakriti.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης, τόνισε ότι θα πρέπει η Κρήτη να συμβάλλει με το σωστό τρόπο στην επίλυση του προβλήματος: «Να δούμε το πρόβλημα κατάματα. Η συμφωνία είναι βολική για την Ευρώπη, όχι για την Ελλάδα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η αδυναμία να φυλάξουμε τα σύνορά μας.

Δεν υπάρχει προστασία ούτε για ροές από τη Λιβύη. Δεν είναι το πρόβλημα πως θα τους μοιράσουμε.

Το θέμα πρέπει να καταλαγιάσει. Να κάτσουμε όχι με αντιπαραθέσεις και να αναγνωρίσουμε ότι μας αφορά όλους. Να αποφύγουμε τα λάθη. Επειδή δεν θα έχει σχεδιασμό η Κυβέρνηση να έχουμε εμείς.

Αν έρθουν πρόσφυγες σε μικρές κλειστές ανθρώπινες συνθήκες, δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Αν έρθουν καραβιές να τους ξεφορτώνουν, τότε ο τουρισμός θα τιναχθεί στον αέρα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Η πρότασή μου είναι να γίνει άλλη μία σύσκεψη παρουσία κυβερνητικών στελεχών

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης με τη σειρά του, εξέφρασε μια άκρατη επιφυλακτικότητα σχετικά με την δημιουργία των δομών φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, είπε: «Να ανησυχούμε που δεν υπάρχει κρατικό σχέδιο για την έλευση των προσφύγων; Πρέπει να χαράξουμε πολιτική να έχουμε στρατηγική για το απρόοπτο. Η γύρω περιοχή είναι ασταθής. Άκουσα ωραίες τοποθετήσεις αλλά θέλω κ. Περιφερειάρχη να ζητήσετε από το κράτος συγκεκριμένο σχέδιο.

Το νησί μας είναι μεγάλο και φιλόξενο, ενοχλούμαστε όμως όταν δεν λαμβάνεται υπόψιν οι απόψεις μας. Όχι σε καμιά περίπτωση μεγάλοι χώροι φιλοξενίας.

Εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος είναι ευαίσθητος και ποιος αναίσθητος. Προς Θεού. Μη σκοτωθούμε μεταξύ μας. Δε σας κρύβω ότι φεύγω πιο ανήσυχος. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπήρξε ποτέ αναίσθητη αλλά όχι να αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν. Δεν θα αυτοσχεδιάσουμε και ενοχλούμαι που το έχουμε κάνει τόσο τρομακτικό το θέμα.»

Μια σειρά από ερωτήματα θέτει και ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Ζερβός: «Εμείς θα κληθούμε έτσι κι αλλιώς να σηκώσουμε το βάρος. Η συνάντηση με τον κ. Μουζάλα, ήταν συνάντηση ανακοίνωσης. Μας ανακοίνωσε αυτό. Μπορούμε να το κάνουμε; Έχουμε τη δυνατότητα

 Ο κ. Μαλανδράκης , δήμαρχος Πλατανιά μεταξύ άλλων υπογράμμισε: Ότι μας αφορά όλους αυτό είναι δεδομένο. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι είμαστε φιλόξενοι. Θα πρέπει να πάμε σε διαδικασία ενσωμάτωσης . Τι θα ήθελα να ακούσω από τον κ. Μουζάλα: Έχω τόσους μετανάστες, στην Κρήτη αναλογούν τόσοι και σε άλλες περιοχές τόσοι. Και όχι έχω ένα πρόβλημα εδώ, να μεταφέρω λίγους  εκεί να αποσυμφορήσω τη κατάσταση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης υποστήριξε ότι η υποδοχή 2000 προσφύγων δεν λύνει το πρόβλημα. Ούτε διασφαλίζει την Κρήτη από άλλες εισροές και τη διαχείριση τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης στην ομιλία του υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι "φοβάμαι ότι πάλι θα είμαστε μόνοι μας και αν δεν ξεπεράσω το φόβο αυτό και εγώ και η τοπική κοινωνία θα είμαι αρνητικό . Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά ρεαλιστές."

Ξεκάθαρος για το θέμα και ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκης: "Άλλο να σώσουμε αυτούς που θαλασσοδέρνονται και άλλο να τους εγκαταστήσουμε. όσους πρόσφυγες και μετανάστες διαχειριστήκαμε, πέρα από την Περιφέρεια δεν βοήθησε κανείς. Ακόμη χρωστάμε λεφτά για τις τρεις ημέρες που φιλοξενήσαμε 700 μετανάστες. Τα χρήματα που υποσχέθηκαν δεν τα έδωσαν. Αν δεν έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις δεν θα δεχθούμε .Έχουμε εκατοντάδες παράνομους εργάτες γης ήδη.Ορθά κοφτά η Ιεράπετρα δεν θα δεχτεί ούτε ένα πρόσφυγα μετανάστη."  

"Τα δημοτικά συμβούλια θα ακολουθήσουν την κοινωνία και η κοινωνία λέει όχι γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο," τόνισε από την πλευρά του μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κ.Κοσοσάλης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ: Στο Ηράκλειο ο Μουζάλας

Στο Ηράκλειο βρέθηκε στις 11 Αυγούστου ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για προγραμματισμένη επίσκεψη με τους φορείς του νησιού.

Ο κ. Μουζάλας συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη για το μεταναστευτικό που έγινε στην Περιφέρεια, παρουσία των Δημάρχων των τεσσάρων πρωτευουσών της Κρήτης για το ρόλο της περιοχής στην εξέλιξη του εθνικού προβλήματος.

Ζητούν εξηγήσεις από το Λαμπρινό!

Αλλεπάλληλες ήταν οι ανακοινώσεις που έφθασαν στα ειδησεογραφικά γραφεία με αιχμή του δόρατος την επίμαχη σύσκεψη για το προσφυγικό και την υποδοχή προσφύγων στο νησί μας και η οποία έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

Πυρ και μανία οι ΝΟΔΕ Κρήτης

Την έκδοση από κοινού ανακοίνωσης προχώρησαν οι ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου εκφράζοντας έντονους προβληματισμούς για την υποδοχή στην Κρήτη 2000 προσφύγων που αλλά και για τις παρουσίες και απουσίες στην εν κρυπτώ όπως την χαρακτηρίζουν, σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και για ποιο λόγο αποκλειστήκαν οι Δήμαρχοι της Κρήτης πλην των τεσσάρων αλλά και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερο καυστικό ύφος προχωρούν σε μία σειρά από ερωτήματα με εξαπολύοντας ευθείες βολές τόσο από προς τον κ. Μουζάλα όσο και συνολικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζητώντας την αποχώρησης της.

Αλληλοκατηγορίες Αυγενάκη - Λαμπρινού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι μετά από την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής κ. Μουζάλα παρουσία του Περιφερειάρχη και ακόμα 3 Δημάρχων από τις ΠΕ Κρήτης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Αυγενάκη, σε έντονο ύφος.

Ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Αυγενάκης, απάντησε δια της ανακοινώσεως ότι όχι μόνο δεν έχει πει κάτι τέτοιο αλλά και ότι ο κ. Λαμπρινός βρίσκεται σε σύγχυση!

Οι πιθανοί χώροι φιλοξενίας των 2.000 προσφύγων

Το neakriti.gr, ξετυλίγει, με βάση πληροφορίες, εκτιμήσεις και όχι επίσημες ανακοινώσεις, το κουβάρι με τους πιθανούς χώρους φιλοξενίας των 2000 προσφύγων που αναμένονται στο νησί μας από το Νοέμβριο.

Χώρους, το διευκρινίζουμε, που εξετάζονται, είναι στο "μικροσκόπιο", παρά τις έντονες σε κάποιες περιπτώσεις αντιδράσεις αυτοδιοικητικών, τοπικών φορέων ή τοπικών κοινωνιών.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης - Νικολέτα Σφακιανάκη

Επιμέλεια: Victor Κουμαντάκης - Βάλια Μπούη

Σχόλια