default-image

Αναληθή δημοσιεύματα για έλευση από Γερμανία 3000 προσφύγων

Κρήτη
Αναληθή δημοσιεύματα για έλευση από Γερμανία 3000 προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνευ λόγου και αιτίας αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες για την ενδεχόμενη μεταφορά 3.000 μεταναστών στην Κρήτη από την Γερμανία.

Η ανυπόστατη αυτή είδηση που έχει αναπαραχθεί σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Αθηνών, αναρτήθηκε καταρχήν σε τοπικό site του Ηρακλείου μετά από σχετική δήλωση που έκανε στο συγκεκριμένο μέσο ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το σενάριο δεν ευσταθεί και δεν επαληθεύεται από καμία επίσημη πηγή και είναι το τελευταίο που θέλει αυτή τη στιγμή το νησί μας που στηρίζει σε μέγιστο βαθμό την βαριά βιομηχανία της χώρας που λέγεται τουρισμός, να κυκλοφορούν δηλαδή τέτοιου είδους ανυπόστατα δημοσιεύματα.

Και όλα αυτά στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προέκυψαν πριν από μερικά 24ώρα με την κάθοδο του υπουργού, αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τις επίσημες ανακοινώσεις του για μετεγκατάσταση το Νοέμβριο 2000 προσφύγων στην Κρήτη αλλά και την κόντρα που ακολουθήσε μεταξύ του προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του γραμματέα της Π.Ε της Ν.Δ και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη με αιχμή του δόρατος και πάλι το προσφυγικό.

Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχετικά δημοσιεύματα περί μετεγκατάστασης 3.000 προσφύγων στην Κρήτη από την Γερμανία, διαψεύδει και ο εκπρόσωπος Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Αυγενάκης: Θα μας πει ο Μουζάλας τί αποφάσισαν εν κρυπτώ για την Κρήτη;

Εν τω μεταξύ με τρία διαφορετικά τουίτ σχολιάζει την καυτή επικαιρότητα και τις εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό εν μέσω του Δεκαπενταύγουστου ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης δεν εμφανίζεται αρχικά αρνητικός στη συμβολή της Κρήτης στο θέμα του προσφυγικού διερωτάται όμως με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τι συμφώνησαν οι δήμαρχοι με τον κ. Μουζάλα και γιατί δεν προσκλήθηκαν όλοι οι δήμαρχοι του νησιού και οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων.

Δείτε τα σχετικά τουίτ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News