default-image

Με αναφορές στο προσφυγικό Κουρουμπλής, Λεβέντης στα Ανώγεια

Κρήτη
Με αναφορές στο προσφυγικό Κουρουμπλής, Λεβέντης στα Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα μαρτυρικά Ανώγεια βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής που από την Παρασκευή είναι στην Κρήτη έχοντας προηγηθεί μάλιστα και σύσκεψη την Παρασκευή το μεσημέρι στο Δημαρχείο Χερσονήσου με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Κουρουμπλής το πρωί του Σαββάτου παραβρέθηκε στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Ανωγείων καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη συνέχεια, στην πλατεία Αρμί, στον χώρο Ηρώου όπου θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

"Η Ελλάδα τιμά σήμερα όσους φέρθηκαν λεβέντικα εδώ από τα Ανώγεια και ποτέ δεν έχει να χάσει. Το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πανευρωπαϊκά όμως οι Έλληνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μπορούν με υπερασπιστούν το δίκιο της χώρας και των ανθρώπων που υποφέρουν," ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων για το κρίσιμο ζήτημα που αφορά τους Κρητικούς ιδιαίτερα τα τελευταία 24ώρα.

Εκτός από τον κ. Κουρουμπλή που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στον εορτασμό για τα 72 χρόνια από την ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού από τους Γερμανούς κατακτητές, στα Ανώγεια για την ίδια εκδήλωση βρέθηκαν και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι αρχών και πλήθος κόσμου.

"Η Ένωση Κεντρώων πρώτη φορά παρευρίσκεται στα μαρτυρικά Ανώγεια. Από εδώ στέλνω το μήνυμα ότι το παλιό πέθανε στην πολιτική, το κατεστημένο ανήκει στο παρελθόν," ανέφερε ο κ. Λεβέντης από την πλευρά του,

Ενώ ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης έστειλε μήνυμα αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων εντός κ εκτός της χώρας  με όλα τα κόμματα συμμαχικά.

Και δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση να μεταφερθούν 2000 πρόσφυγες στην Κρήτη. "Η ΝΔ δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία για το προσφυγικό ζήτημα στην Κρήτη και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η Κρήτη δε θα εμπλεκόταν. Ελπίζουμε στο εξής η διαδικασία να είναι συλλογική."

Εκτός ημερήσιας διάταξης στο μικρόφωνο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κάλεσε όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αρθούν αντάξιοι των Ανωγειανών που θυσιάστηκαν.

Από την πλευρά τους οι κ. Μαριάς και Συγγελάκης υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί η πιο ισχυρή εθνικά θέση για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναχώρησε αμέσως μετά για Ζωνιανά για συνάντηση με τοπικούς παράγοντες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης- Βάλια Μπούη

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News