default-image

Σύσκεψη με αντιδράσεις... υπό τον Κουρουμπλή στη Χερσόνησο

Κρήτη
Σύσκεψη με αντιδράσεις... υπό τον Κουρουμπλή στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς αναφορές στο καυτό ζήτημα μεταφοράς και φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη ξεκίνησε  η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλής στις Γούρνες του Δήμου Χερσονήσου στην οποία και  παρίσταται ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ενώ από την πλευρά των βουλευτών ,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Σωκράτης και ο βουλευτής από το Ποτάμι. κ.Σπύρος Δανελλης, καθώς ουδείς άλλος βουλευτής ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που όπως είπε ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής  απηύθυνε σε όλους ώστε να συμμετέχουν στη σημερινή συνάντηση.

Ο κ. Κουρουμπλής όσον αφορά στη "βόμβα" που έσκασε χθες μέσα από τις ανακοινώσεις του Αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα, στο μόνο που περιορίστηκε να πει μπροστά στους δημοσιογράφους είναι ότι παρότι ο ίδιος απηύθυνε προσκλήσεις παντού, δεν έγιναν δεκτές από τους βουλευτές που στη συντριπτική πλειοψηφία δεν συμμετέχουν.

Επιστολή Κεγκέρογλου για την πρόσκληση Κουρουμπλή στη σημερινή συνάντηση

Να σημειωθεί ότι με αφορμή την πρόσκληση στους Βουλευτές από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή σε συνάντηση σήμερα Παρασκεύή στις 12.00 στη Χερσόνησο, ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Κ.Ο  Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, έστειλε στον Υπουργό την παρακάτω επιστολή αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση εξαπολυόντας παράλληλα βολές τόσο προς τον ίδιο τον υπουργό κ. Κουρουμπλή αλλά και προς τον κ. Μουζάλα σχετικά με τη συνάντηση της Πέμπτης, στην Περιφέρεια Κρήτης που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις .

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κεγκέρογλου:

"Κύριε Κουρουμπλή,

Κληθήκαμε στη Χερσόνησο σήμερα, σε συνάντηση, χωρίς προσδιορισμένη θεματολογία και αντικείμενο, όπως μας ενημέρωσε το γραφείο σας, ενώ λίγες ώρες πριν, ο αναπληρωτής σας, αρμόδιος για το μεταναστευτικό, κ. Μουζάλας συσκέφτηκε εν κρυπτώ με έναν (1) εκ των δεκαέξι (16) βουλευτών της Κρήτης και τέσσερις (4) από τους εικοσιτέσσερις (24) Δημάρχους για τα σοβαρά θέματα που αφορούν το νησί.

Με αυτή την πρακτική σας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει πιστή στην κεντρική γραμμή της, να μην σέβεται τους θεσμούς, το κοινοβούλιο, τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, να αποφασίζει και να διατάσσει ερήμην των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Προφανώς δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας, σε μια συνάντηση χωρίς θέμα, αυτήν την πρακτική, την οποία καταγγέλλουμε  σε όλους τους πολίτες, ενώ για την ουσία των κυβερνητικών αποφάσεων θα ασκήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα του Κοινοβουλευτικού ελέγχου και των πολιτικών παρεμβάσεων. Καλό τριήμερο…."

Στην σύσκεψη στην οποία σύμφωνα με την οποία πρόσκληση, αφορά ανοιχτά ζητήματα του Δήμου Χερσονήσου αλλά ουσιαστικά επικεντρώνεται στο προσφυγικό, είναι παρόντες εκπρόσωποι της  δημοτικής αρχής Χερσονήσου  καθώς και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Ανδρέας Δασκαλάκης.

Κατά την άφιξη του στο δήμο Χερσονήσου ο κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο του Ηράκλειου καθώς του μεταφέρθηκε από τον υποστράτηγο κ.Ανδρέα Δασκαλάκη η άσχημη κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης του συστήματος κλιματισμού με συνέπεια πολλοί χώροι να μετατρέπονται σε θάλαμο αερίων.

Μάλιστα μέσω των συνεργατών του επικοινώνησε με αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα μεταφέροντας την ενόχληση του και δίνοντας παράλληλα σαφείς οδηγίες να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα αφού όπως είπε δεν μπορεί να υπάρχει η κατάσταση αυτή στο αεροδρόμιο που διαδραματίζεις ίσως τον πιο καθοριστικό ρόλο για τον τουρισμό στην χώρα μας.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News