default-image

Σταθάκης: Πιστοποιούνται οι πλακάδες και μαρμαράδες

Κρήτη
Σταθάκης: Πιστοποιούνται οι πλακάδες και μαρμαράδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε , στα Χανιά, αντιπροσωπεία εκπροσώπων των Επαγγελματιών Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων και Μαρμάρων. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της σειράς επαφών που είχε η Κρητική αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου τεχνικού κλάδου στην Αθήνα, με απώτερο στόχο να εξασφαλισθεί η δέσμευση της πολιτείας για την έναρξη των διαδικασιών πιστοποίησης του τεχνίτη - τοποθέτη πλακιδίων και μαρμάρων.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του κλάδου που αποσκοπεί στην πάταξη της ανεργίας και κυρίως της μάστιγας της «μαύρης εργασίας», τα κρούσματα της οποίας μετά την εδραίωση της οικονομικής κρίσης στον οικοδομικό - κατασκευαστικό τομέα έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα.

Ο ίδιος ο κ. Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης χαρακτήρισε «καταρχήν λογικό» το αίτημα των Κρητικών πλακάδων και μαρμαράδων για την πιστοποίηση τους και κατέστησε σαφές ότι το Υπουργείο Οικονομίας είναι θετικό ως προς την ικανοποίηση του κλάδου. Διευκρίνισε μάλιστα, πως με μία σειρά από επιμέρους νομοθετικές ρυθμίσεις, θα προχωρήσει η διαδικασία πιστοποίησης με ξεκάθαρο και πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο όλων των τεχνικών επαγγελμάτων, ανάμεσα στα οποία και εκείνου του τοποθέτη πλακιδίων και μαρμάρων.

«Με τον τρόπο αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης «πιστεύουμε ότι θα μπει τάξη στα τεχνικά επαγγέλματα και την εργασία τους θα διέπει ένα πλαίσιο που θα αποβεί προς όφελος τόσο των επαγγελματιών των ίδιων όσο και των καταναλωτών».

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΣΤΕΠ Ηρακλείου (Επαγγελματικό Σωματείο Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων) Μανώλης Συντυχάκης, το ζητούμενο των προσπαθειών είναι η πιστοποίηση του ίδιου του τεχνίτη - τοποθέτη και όχι απλά και μόνο της ειδικότητας, το περίγραμμα της οποίας είχε ήδη ολοκληρωθεί και πιστοποιηθεί. Τόνισε επίσης, ότι με τον τρόπο αυτό, δηλαδή την πιστοποίηση των τεχνιτών, θα ανασχεθεί το φαινόμενο της μαύρης εργασίας. «Το σωματείο μας» κατέστησε σαφές «δεν πρόκειται να σταματήσει το κυνήγι της μαύρης εργασίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξαν και οι δηλώσεις του προέδρου του αντίστοιχου σωματείου των Χανίων, Γιώργου Παπουτσάκη, ο οποίος επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι εκείνο των παράνομων τεχνιτών, που δεν φορολογούνται και δεν κόβουν τιμολόγια, και έχουν φτάσει να λυμαίνονται το επάγγελμα, σε μια περίοδο που λόγω της ύφεσης η οικοδομική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί δραματικά.

Η συνάντηση με τον κ. Σταθάκη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, παρουσία των βουλευτών Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη. Την αντιπροσωπεία των τεχνιτών τοποθέτησης πλακιδίων και μαρμάρων αποτελούσαν οι πρόεδροι των Σωματείων Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, Χανίων Γιώργος Παπουτσάκης και Ρεθύμνου Βαγγέλης Μαθιουδάκης, όπως επίσης από το σωματείο του Ηρακλείου ο αντιπρόεδρός του Νίκος Ζουμής και ο ταμίας Βασίλης Λαουμτζής και από το σωματείο των Χανίων ο αντιπρόεδρος Κώστας Γεωργιάδης και ο ταμίας Γιώργος Μιχελουδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News