Κρήτη

Η κλήση έφτασε 4 χρόνια μετά και ήταν για άλλο μηχανάκι!

Του ήρθε μπιλιετάκινα πληρώσει μετά απο τέσσερα χρόνια αλλά για μία ανύπαρκτη παράβαση με δεδομένο ότι τη συγκεκριμένη περίοδο δεν είχε μηχανάκι.

Μια απίστευτη ιστορία ξετυλίγεται στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, με πρωταγωνιστή έναν ιδιοκτήτη μοτοσυκλέτας που δέχτηκε κλήση για μια πινακίδα που παρέδωσε δέκα χρόνια πριν.

Μιλώντας στο neakriti.gr ο Ηρακλειώτης ιδιοκτήτης, αναφέρει ότι αγόρασε ένα μηχανάκι το 2006 από το Ρέθυμνο και στο τέλος του έτους για λόγους φθοράς κατέθεσε τις πινακίδες και παρέλαβε άλλες με νέους αριθμούς.

Πριν από λίγες ημέρες όμως δέκα χρόνια μετά, του ήρθε κλήση από την Δημοτική Αστυνομία Ρεθύμνου για μια παράβαση που έγινε το 2012… και μάλιστα με τις παλιές πινακίδες!

«Δεν μπορώ να καταλάβω, πως εφόσον έχουν κατατεθεί οι πινακίδες με έγραψαν και σε μια περιοχή που δεν έχω πάει. Και πόσο μάλλον να έρχεται η κλήση τέσσερα χρόνια μετά».

Ο ίδιος σε επιστολή του προς την αρμόδια της Δημοτικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου κ. Τριπολιτάκη, θέτει μια σειρά από γεγονότα και ερωτήματα. Για την ιστορία το ποσό της κλήσης είναι είκοσι (20) ευρώ αλλά όπως αναφέρει το ζητούμενο δεν είναι αυτό.

Ωστόσο, εκφράζει και φόβους για τον πρόκειται για γραφειοκρατικό λάθος, η δολιοφθορά επιτήδειου κάτι που επιθυμεί να έχει αποφευχθεί.

Διαβάστε την επιστολή του

"Κυρία Τριπολιτάκη,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας στέλνω συνημμένα Ειδοποίηση-Λογαριασμό Πληρωμής από 27/6/2016 για Κλήση Δημοτικής Αστυνομίας με αρ. 102*** που έλαβα από το Δήμο Ρεθύμνου, για παράνομη στάθμευση στις 16/5/2012. Όπως μου είπατε, η καθυστέρηση πλέον των 4 ετών στην αποστολή της κλήσης θεωρείται φυσιολογική, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να καθυστερήσει και περισσότερο.

Όπως σας είπα, ανάλογες κλήσεις σε ευρωπαϊκές χώρες όπως Γαλλία, Βέλγιο ή Ολλανδία αποστέλλονται το πολύ εντός 1-2 εβδομάδων, και μάλιστα με οδηγίες αποστολής εμβάσματος για την πληρωμή. Θα μου ήταν πολύ ενδιαφέρον να αναζητήσω στοιχεία για το πόσο διάστημα χρειάζεται να σταλεί μια τέτοια κλήση σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, γιατί πολύ αμφιβάλλω αν ακόμα και η τελευταία τριτοκοσμική χώρα ενδέχεται να ξεπερνάει τα 4 χρόνια της Ελλάδας.

Φυσικά, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα, δεν είναι δυνατό κάποιος να θυμάται τι είχε κάνει. Έτσι και εγώ, αν και θεωρώ αδύνατο να βρέθηκα εκείνη την περίοδο στο Ρέθυμνο, δεν μπορώ όμως να θυμάμαι με απόλυτη σιγουριά, ούτε βέβαια θα μπορούσα τώρα να αναζητήσω κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να αναιρεί τα δικά σας στοιχεία.

Ωστόσο, για καλή μου τύχη, έχω άλλη απόδειξη και δεν θα χρειαστεί να πληρώσω για κάτι που θυμηθήκατε μετά από 4 χρόνια, ή αλλιώς κάτι που χρειάστηκε 1.029 εργάσιμες ημέρες για τις αρμόδιες Υπηρεσίες μέχρι να φτάσει στον αποδέκτη. Όπως θα δείτε στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μου την οποία επισυνάπτω, την πινακίδα με αρ. Ρ**06** την έχω αντικαταστήσει από 28/12/2006 (6 χρόνια πριν την ημερομηνία της παράβασης), άρα είναι αδύνατο να υπέπεσα στην παράβαση που μου βεβαιώσατε.

Παρακαλώ για την άμεση και επείγουσα διαγραφή του σχετικού προστίμου, και την γραπτή επίσημη ενημέρωση μου περί αυτού. Παρακαλώ ενημερώστε με για το πότε θα έχω την απάντηση σας, καθώς δεδομένου ότι η προθεσμία για την πληρωμή του προστίμου λήγει στις 30/9/2016, και η παρέλευση της χωρίς πληρωμή ενδέχεται να μου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα (όπως πχ βεβαίωση του ποσού στην αρμόδια ΔΟΥ), θα με αναγκάσετε να αναζητήσω νομική προστασία.

Μάλιστα η τηλεφωνική απάντηση που έλαβε μετά την επιστολή… αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στο «Βασίλειο της Δανιμαρκίας»! Ο δήμος Ρεθύμνου θα ενημερώσει την Τροχαία για να ελέγξει το περιστατικό, για να αποφανθεί ότι πρόκειται για λάθος της υπηρεσίας και αμέσως μετά να ενημερώσει ξανά το δήμο που με τη σειρά του θα κάνει το ίδιο για τον ιδιοκτήτη. Για μία κλήση… 20 ευρώ!

Δημιουργούνται βέβαια εύλογα ερωτήματα για το αν προκύπτουν απώλειες εσόδων για το κράτος, από την μεγάλη καθυστέρηση στην είσπραξη την ίδια ώρα που κόβονται επιδόματα και συντάξεις με ρυθμό γεωμετρικής προόδου.

Ο ιδιοκτήτης από την πλευρά του, ελπίζει πως δεν θα πάρει άλλα τέσσερα χρόνια για να λάβει επίσημη απάντηση…!"

Για του λόγου το αληθές δείτε τα στοιχεία Άδεια και Κλήση

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια