Κρήτη

ΣΟΚ: Ετοιμάζαν για την Κρήτη 9,5 τόνους ποτά «μπόμπες»

Να βάλουν «φωτιά» στην υγεία εκατοντάδων θαμώνων νυχτερινών και όχι μόνο καταστημάτων φαίνεται πως επιχείρησαν επιτήδειοι στην Κρήτη.

Το «κουβάρι» της ιστορίας ξετυλίγεται όταν μετά από καταγγελίες και συντονισμένες ενέργειες, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Αττικής και Αιγαίου εντόπισε την 1/8/2016 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) σε ποτοποιείο στο νομό Ηρακλείου 9,5 τόνους αιθυλικής αλκοόλης, εκτός των νόμιμων αγορών της επιχείρησης, που θα χρησιμοποιείτο για την Παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών τα οποία θα διατίθεντο σε καταστήματα-μπαρ στη Χερσόνησο και τα Μάλια Ηρακλείου.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όπως αναφέρει το newpost, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Ηρακλείου με τη διαδικασία του αυτόφωρου ενώ οι διαφυγόντες, για το δημόσιο, δασμοί και λοιποί φόροι φτάνουν τα 300.000 ευρώ.

Αντίστοιχος έλεγχος σε ποτοποιείο στις Δαφνές αποκάλυψε 3.000 λίτρα τσικουδιάς, 677 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 18.431 φιάλες ούζου και 21.757 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ξεπερνούν τα 195.000 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή γίνεται λόγος για πάνω από 9,5 τόνους και 40.000 παράνομες φιάλες, που θα έβαζαν σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους!

Πολλά τα περιστατικά στο Ηράκλειο

Τα παραπάνω περιστατικά φαίνεται πως δεν αποτελούν τα μόνα που συμβαίνουν στο νησί μας, αφού η Αστυνομία έχει προβεί αρκετές φορές σε συλλήψεις για λαθραία και αγνώστου ποιότητας αλκοολούχα ποτά στο Ηράκλειο.

Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής αν όλα τα περιστατικά συνδέονται, όμως το σίγουρο είναι ότι οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την «μάστιγα» όπως χαρακτηρίζουν το πρόβλημα επιχειρηματίες της «νύχτας».

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια