default-image

Βανδάλισαν τα όνειρα των παιδιών με "άρρωστες" μουτζούρες

Κρήτη
Βανδάλισαν τα όνειρα των παιδιών με "άρρωστες" μουτζούρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμιά φορά αναρρωτιώμαστε γιατί η κοινωνία μας έχει πάρει την κάτω βόλτα... Η απάντηση έγκειται στο γεγονός ότι επιτρέπουμε σε άρρωστα μυαλά να βεβηλώνουν τα παιδικά μας όνειρα.

Σκέψεις αγνές, αμόλυντες και παρθένες που κάποιοι θέλησαν να διασπάσουν με έναν άσχημο τρόπο.

Πριν από περίπου δύο μήνες μέσα από το neakriti.gr, είχε επισημανθεί ο κόπος αλλά και η πρωτοτυπία μιας παιδικής ομάδας εργασίας από τις Αρχάνες να αλλάξει ολοκληρωτικά τα παλιά και ακατοίκητα κτίρια της περιοχής, δίνοντας μια άλλη νότα στην καθημερινότητα.

Μάλιστα ο κινητήριος μοχλός της όλης προσπάθειας κ. Γριβάκης, μιλώντας στο neakriti.gr αναφέρθηκε στα παιδιά, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο τους γεμίζει με κίνητρα: «Κάνουμε μαθήματα για τους μεγάλους ζωγράφους και ειδικά για αυτούς που είχαν μια ''πιπεράτη'' ζωή. Μαθαίνοντας τις ιστορίες των ζωγράφων αυτών, τα παιδιά ενδιαφέρονται περισσότερο για τα έργα τους και γενικότερα για την ζωγραφική. Έχουμε κάνει πολλές διάσημες δημιουργίες, όπως πορτραίτα, την Έναστρη Νύχτα και άλλα. Ο τρόπος που δούλευε ο Βαν Γκογκ είχε μια τρέλα, μια παιδικότητα και είναι από μόνο του σπουδαίο για τα παιδιά».

Δεν παρέλειψε να κάνει έκκληση σε όποιον το επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθειά τους, λέγοντας ότι «το παλιό οινοποιείο στις Αρχάνες, είναι στο κέντρο του χωριού και είναι ένας χώρος γεμάτος σκουπίδια. Αλλιώς είναι να αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο ζωγραφιές κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα και θέλουμε την στήριξη όσων ενδιαφέρονται».

"Διεμβόλισαν" τα παιδικά όνειρα

Δύο μήνες μετά, άγνωστο με έναν άκρως αδικαιολόγητο τρόπο χρησιμοποίησαν ως πολιορκητικό κριό κατά της παιδικής αθωότητας ένα μάτσο (sic) μουτζούρες.

Πως είναι σήμερα

Αυτή τη φορά ο κ. Γριβάκης, παραδέχεται δημόσια μέσω του λογαριασμού του στο facebook την απογοήτευσή του.

"Θυμάστε κάποιες ζωγραφιές που φτιάξαν τα παιδιά με αγάπη πριν απο μερικούς μήνες; Ε αυτές τις ζωγραφιές χαλάσανε κάποια άλλα παιδιά χθές. Δεν υπάρχει σωτηρία ρε γαμώτο..."

Δείτε την σχετική δημοσίευση

Πλήθος σχολίων από ανθρώπους που αγκάλιασαν την προσπάθεια, υπόσχεται να μην το βάλει κάτω και να ξαναφτιάξει από την αρχή τις έγχρωμες παιδικές δημιουργίες με την ευχή αυτή τη φορά να μην βρεθούν έρμαια σε αρρωστημένες σκέψεις.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News