default-image

Θέλει να αυτοκτονήσει Ηρακλειώτης, από άστεγος κρατούμενος

Κρήτη
Θέλει να αυτοκτονήσει Ηρακλειώτης, από άστεγος κρατούμενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ενός κακού μύρια έπονται»... Αυτή η λαϊκή ρήση φαίνεται να ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του 54χρονου Ηρακλειώτη Μηνά Χατζηδάκη, που από τη μια στιγμή στην άλλη, εκεί που κοιμόταν στα παγκάκια και ζητούσε βοήθεια, βρέθηκε από το βράδυ της Τετάρτης να κοιμάται στα... κρατητήρια.

Εδώ και περίπου δύο μήνες ο 54χρονος, πατέρας 7 παιδιών (!), ευρισκόμενος σε διάσταση με τη σύζυγό του, εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη και βρήκε καταφύγιο στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, όπου για να κοιμηθεί ξάπλωνε το ταλαιπωρημένο του κορμί σε παγκάκια και τρεφόταν με ό,τι έβρισκε και με ό,τι του πρόσφεραν οι ευαισθητοποιημένοι συνάνθρωποί μας. Τον τελευταίο καιρό η μοίρα τον έχει χτυπήσει άσχημα αφού του τα έχει φέρει όλα ανάποδα, μιας και, από εργαζόμενος στο Δήμο με ένα μισθό που τον βοηθούσε να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια, βρέθηκε το τελευταίο διάστημα άστεγος και άνεργος. Μη μπορώντας όμως να αντέξει άλλο αυτές τις συνθήκες ζωής που τον αναγκάζουν να γυρνά από παγκάκι σε παγκάκι αναζητώντας στέγη και ένα πιάτο φαΐ, έστειλε ένα μήνυμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου, όντας εμφανώς σε απόγνωση, απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του. Μήνυμα που, όμως, ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει πολίτες, αρμόδιες υπηρεσίες και αστυνομικές Αρχές, που έσπευσαν στο πάρκο Θεοτοκόπουλου για να τον εμποδίσουν να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Βρήκε τη γαλήνη αλλά για λίγο

Τα λόγια στήριξης, αλληλεγγύης και συμπόνιας που του απηύθυνε ο κόσμος, αλλά και οι Αρχές που έσπευσαν στο σημείο από όπου απειλούσε να αυτοκτονήσει, αλάφρυναν αρχικά τον πόνο και την πικρία του, όμως δυστυχώς για αυτόν οι περιπέτειες και οι δυσάρεστες ανατροπές δε σταμάτησαν. Αναζητώντας τους συγγενείς και τα στοιχεία του, οι Αρχές ανακάλυψαν πως εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστική απόφαση για ψευδορκία το 2011 και, έτσι από το παγκάκι του πάρκου Θεοτοκόπουλου, βρέθηκε στα κρατητήρια της Ασφαλείας Ηρακλείου να κλαίει τη μοίρα του.

''Θα βάλω τέλος στη ζωή μου"

Απογοητευμένος από τη ζωή και από τα όσα του συμβαίνουν και με τον κίνδυνο τώρα να μεταφερθεί και στις φυλακές Νεάπολης, ο κ. Μηνάς επικοινώνησε με τη "Ν.Κ." εκλιπαρώντας για βοήθεια, μη μπορώντας να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε μπλεγμένος σε μια τέτοια απίστευτη ιστορία. «Είχα κάνει κάποιες αναρτήσεις στο Facebook τις τελευταίες δύο μέρες ότι θα βάλω τέλος στη ζωή μου. Ήμουν πολύ απογοητευμένος από όλους και από όλα και δεν ήθελα να ζήσω άλλο. Ήρθε η Αστυνομία, μιλήσαμε και κάπως με ηρέμησαν. Με πήραν με σκοπό να με πάνε στο νοσοκομείο ώστε να μου γίνουν εξετάσεις, διότι, τόσο καιρό άστεγος και νηστικός, ήμουν πολύ καταβεβλημένος. Δυστυχώς, όμως, βρήκαν αυτή την παλιά απόφαση σε βάρος μου και με κλείσανε μέσα», αναφέρει ο κ. Μηνάς.

«Δεν έχω χρήματα για δικηγόρο»

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μηνάς, «τώρα μου λένε πως για να βγω από τα κρατητήρια πρέπει να κάνω αίτηση για αναίρεση της δικαστικής απόφασης. Όμως για αυτό χρειάζομαι δικηγόρο και αυτή τη στιγμή, στην κατάσταση που βρίσκομαι, δεν έχω χρήματα. Μένω στα παγκάκια. Την Παρασκευή 4 Αυγούστου (σ.σ. σήμερα) με πάνε στον εισαγγελέα Ηρακλείου 9-10 το πρωί και παρακαλώ θερμά όποιον δικηγόρο ή άλλο πολίτη θέλει να με βοηθήσει να απαλλαχτώ από όλη αυτή ταλαιπωρία και μεγάλη περιπέτεια που βιώνω, να σταθεί στο πλάι μου και να είναι μαζί μου σε αυτόν το αγώνα. Δυστυχώς δεν έχω κανέναν άλλον να με βοηθήσει, για αυτό ζητάω τη βοήθεια του κόσμου. Θέλω να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Να βγω από τα κρατητήρια και να ξανακάνω τα χαρτιά μου, μήπως ξαναβρώ δουλειά και πάψω να γυρνάω στους δρόμους. Δεν αντέχω άλλο να κοιμάμαι στα παγκάκια», μας είπε μέσα από τα κρατητήρια ο κ. Μηνάς.

 Ελπίζοντας πως θα καταφέρει να βρει δουλειά για να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια, ο κ. Μηνάς απευθύνει έκκληση προκειμένου να βρεθεί άμεσα, σήμερα, δικηγόρος που θα αναλάβει την υπόθεσή του και θα του δώσει πάλι πίσω τη χαμένη του ελευθερία. Για αυτό και όποιος επιθυμoύσε μπορούσε να τον αναζητήσει σήμερα το πρωί στο γραφείο του εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ : Μαρία Αντωνογιαννάκη

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News