default-image

Αναβίωση της Κρητικής Βεγγέρας στο Ηράκλειο

Κρήτη
Αναβίωση της Κρητικής Βεγγέρας στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ διοργάνωσε και φέτος για δεύτερη χρονιά, την αναβίωση της «Κρητικής Βεγγέρας στην οδό Κάσου», σε συνεργασία με τους κατοίκους της γειτονιάς.   

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού πάνω από 50 οικογένειες με τα παιδιά τους έγιναν μια παρέα, γεύθηκαν κρητικά παραδοσιακά φαγητά  και γλέντησαν με ζωντανή μουσική και χορό, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το κύριο βάρος της εκδήλωσης επωμίστηκε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Άννα Παπαχρονάκη, ως κάτοικος της περιοχής κι εμπνευστής της ιδέας. Πολύ σημαντική ήταν η συμπαράσταση όλων των γειτόνων, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους κι έβγαλαν στο δρόμο καρέκλες και τραπέζια με νόστιμα σπιτικά εδέσματα και άφθονο κρασί.

Ενθουσίασαν με την μουσική και το τραγούδι τους, οι μουσικοί Νίκος Ηλιάκης (λύρα, τραγούδι), Στέλιος Βολακάκης (λύρα , τραγούδι),  Μηνάς Μπαλτζάκης (λαούτο), Μανώλης Σμυρνάκης  (λύρα τραγούδι), Γιώργος Μπαμπάτσης (λαούτο) και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News