default-image

Δώσε 10 λεπτά από το χρόνο σου για την αιμοδοσία στη Γόρτυνα

Κρήτη
Δώσε 10 λεπτά από το χρόνο σου για την αιμοδοσία στη Γόρτυνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτη" και τον Πολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγ. Βαρβάρας και το δήμο Γόρτυνας και την συμπαράσταση πολλών τοπικών φορέων. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα Βενιζελείου Νοσοκομείου ενώ εθελοντές θα είναι εκεί για την καθοδήγηση και ενημέρωση των αιμοδοτών!

H αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  7 Αυγούστου στο χώρο του ΚΕΠ (πρώην Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας) ώρες 10:00-13:30.

Λίγα Λόγια για το Πρόγραμμα «Αιμοδοτούμε μαζί»

Το πρόγραμμα «Αιμοδοτούμε μαζί» υλοποιείται κυρίως στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου και στην πόλη του Ηρακλείου , σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι. Περιλαμβάνει ενημερώσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων, κινητοποίηση των τοπικών φορέων για έμπρακτη συμμετοχή, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και διοργάνωση αιμοδοσιών σε μια σταθερή βάση.

Ο συντονισμός του προγράμματος των ενημερώσεων και των αιμοδοσιών γίνεται από τον εθελοντικό σύλλογο «ΑιματοΚρήτη» (Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος).

Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται από τα κινητά συνεργεία αιμοληψιών του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Εθελοντής Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που είναι πάνω από 50 κιλά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τη μέρα της αιμοδοσίας πρέπει να είναι ξεκούραστος και να αισθάνεται καλά.

Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά.

Τονίζουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, αφού ο ΑιματοΚρήτης δεν διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον εθελοντικό σύλλογο του ΑιματοΚρήτη στο τηλέφωνο 2810-239773 ή 6978-246797 είτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://aimatocritis.blogspot.gr/, https://www.facebook.com/aimatocritis.

Email: [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News