Κρήτη

Λαμπρό μνημόσυνο στη μνήμη του Μητροπολίτη Τιμόθεου Βενέρη

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγκάραθο προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ Ειρηναίου.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγκάραθο προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ Ειρηναίου και των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την εκλογή σε Επίσκοπο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και 75 ετών από την εκδοιμία του αοίδιμου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Τιμόθεου Βενέρη (1877 -1941).

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Μνημόσυνο στο οποίο πήραν μέρος οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Για την προσωπικότητα, τη βιογραφία και την εν γένει προσφορά του μακαριστού Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας της Κρήτης εκφώνησε εμπεριστατωμένη ομιλία εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε Συνοδικό Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτη Κρήτης Τιμόθεου Βενέρη στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Σχόλια