default-image

Αγ. Γαλήνη: Εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και σώθηκαν από πλοίο

Κρήτη
Αγ. Γαλήνη: Εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και σώθηκαν από πλοίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρα από τις καμένες εκτάσεις και τις κατεστραμμένες περιουσίες, ώρες αγωνίας έζησαν τρία άτομα τα οποί περικυκλώθηκαν από τη φωτιά στην παραλία του Αγίου Γεωργίου του δήμου Βασιλείου. Κάθε λεπτό κυλούσε βασανιστικά καθώς οι τρεις άνδρες έβλεπαν το απόγευμα της Κυριακής τις φλόγες να τους πλησιάζουν και βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς άλλη διέξοδο, στην παραλία.

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης σύμφωνα με την ενημέρωση «απέπλευσε στην παραλία το Ε/Γ-Τ/Ρ ΄΄ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ΄΄ Ν. Ρεθύμνου  με 64 επιβαίνοντες  και στελέχη του λιμενικού που εντόπισαν τους άνδρες οι οποίοι αφού περισυνελέγησαν, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Αγίας Γαλήνης».

Την ίδια στιγμή η φωτιά άφησε πίσω της 35.000 στρέμματα καμένης γης, στάχτη και απόγνωση. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και τη Δευτέρα παραμένουν στο σημείο 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Στάχτη ελιές , θερμοκήπια 35.000 στρέμματα γης

Η καταστροφή που έχει προκληθεί είναι ανυπολόγιστη. Η φωτιά έχει αποτεφρώσει πάνω από 35.000 στρέμματα γεωργικής και αγροτολιβαδικής έκτασης, σύμφωνα με το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη. Στάχτη έγιναν ελιές, καλλιέργειες και θερμοκήπια και σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν τη γη τους να παραδίδεται στη μανία της πύρινης λαίλαπας και βρίσκονται ξαφνικά με κατεστραμμένες περιουσίες.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News