Κρήτη

Παρκάρω όπου "γουστάρω", Ηράκλειο το μεγαλείο σου!

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία μας έστειλε αναγνώστης του site, αγανακτισμένος από την αγένεια ορισμένων οδηγών, οι οποίοι βλέπουν παντού πάρκινγκ, αγνοώντας οτι τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς.

Μια εικόνα χαρακτηριστική δυστυχώς, για τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης μας. Αυτοκίνητα παντού παρκαρισμένα. Πάνω σε πεζοδρόμια, πάνω σε ράμπες, πάνω σε διαβάσεις.

Οι οδηγοί που "βολεύονται" σε αυτά τα σημεία, αγνοούν οτι κόβουν το δρόμο σε πεζούς, σε μαμάδες με καρότσια, σε ανθρώπους που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι. Αγνοούν πόσο "γαϊδουρίστας" γίνονται και αν κρίνουμε από τη συχνότητα του φαινομένου, δεν τους ενδιαφέρει αν ενοχλούν όλους τους παραπάνω και αν τους στερούν το δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση τους.

Και κάπου εκεί συναντάμε και την παντελή έλλειψη ευγένειας και σεβασμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι απαντήσεις που εισπράττουν όσοι τολμούν να κάνουν παρατήρηση στους αγενέστατους οδηγούς. Όπου συνήθως έχεις να κάνεις με εξαγριωμένους νταήδες έτοιμους να σηκώσουν χέρι στο λεπτό.

Μάλλον να κάνουμε και το Ηράκλειο μια πόλη γεμάτη καγκελάκια και κολωνάκια για να περιφρουρήσουμε τα πεζοδρόμια. Εκεί φτάσαμε....

Σχόλια