Κρήτη

Συνεργασία ΠΑΓΝΗ - Νοσοκομείου Χανίων για το Αιμοδυναμικό

Στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γ.Ν. Χανίων.

Στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου σύσκεψη για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γ.Ν. Χανίων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΑΓΝΗ, ο Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής Καθηγητής κ. Παρθενάκης, ο Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας- γιατρός του αιμοδυναμικού εργαστηρίου ΠΑΓΝΗ, κ. Σκαλίδης. Εκ μέρους του Γ.Ν. Χανίων, η Δ/ντρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Καρδιολογικής Κλινικής, κα Καυκαλά, ο καρδιολόγος ΕΑ΄ ιατρός, κ. Διακάκης και ο κ. Παταλιάκας, στρατιωτικός επεμβατικός καρδιολόγος του Ν.Ν.Κ. Χανίων.

Αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο νοσοκομείων ώστε οι γιατροί του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του ΠΑΓΝΗ να προσφέρουν τεχνογνωσία σε επίπεδο εκπαίδευσης Νοσηλευτικού προσωπικού και στη φάση της αρχικής λειτουργίας στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του ΓΝ Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στεφανιογράφος υπήρχε στο ΓΝ Χανίων από το 2000, ο οποίος δε λειτούργησε καθόλου έως το 2007. Το 2007 αναβαθμίστηκε τεχνολογικά και έγιναν κάποιες ελάχιστες αγγειογραφίες, αλλά μετά την αποχώρηση του αγγειοχειρουργού το μηχάνημα παρέμεινε ανενεργό έως και σήμερα.

Το όλο εγχείρημα αποτυπώνει τη βούληση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και της νέας Διοίκησης του ΓΝ Χανίων ως προς την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Αποτυπώνει το ήθος και τον επαγγελματισμό των γιατρών των δύο νοσοκομείων, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, συμβάλλουν αποτελεσματικά στη δημιουργία μιας νέας δομής που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην μείωση του κόστους και της ταλαιπωρίας των ανθρώπων που χρήζουν στεφανιογραφίας.

Η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στα Χανιά μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, αρχής γενομένης από την εκπαίδευση του Νοσηλευτικού προσωπικού που θα στελεχώσει το Εργαστήριο.

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εξήρε την συνδρομή όλων όσων συμμετείχαν στην σύσκεψη και δεσμεύτηκε να συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση επί μέρους προβλημάτων που θα ανακύψουν έως την οριστική λειτουργία του εργαστηρίου.

Σχόλια