default-image

Κοινωνικό φροντιστήριο για 5η χρονιά στα Χανιά

Κρήτη
Κοινωνικό φροντιστήριο για 5η χρονιά στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών καθώς και μαθήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από το θεσμό του κοινωνικού φροντιστηρίου, που υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη νέα σχολική περίοδο πολλά παιδιά στα Χανιά.

Τη συγκεκριμένη δράση που αφορά παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, υλοποιούν από κοινού ο δήμος Χανίων, σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων και τον Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών «Palso» Χανίων.

«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των κοινωνικοοικονομικά αδυνάτων οικογενειών του δήμου μας στηρίζουμε μια κοινωνική δράση, που και κατά τις προηγούμενες σχολικές χρονιές στέφθηκε με επιτυχία» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Η κ. Αλιφιεράκη επισήμανε, ότι η ανταπόκριση από πλευράς των Συλλόγων στο κάλεσμα του δήμου ήταν άμεση, αυξάνοντας μάλιστα και τον αριθμό των ωφελουμένων μαθητών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστηριούχων Χανίων, Γιώργος Καμπουράκης, ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κοινωνική δράση, αναφέροντας, ότι έχουν τεθεί πλέον περισσότερα κριτήρια επιλογής, προκειμένου να ωφελούνται οι μαθητές, που πραγματικά το χρειάζονται.

«Για το σχολικό έτος 2015 - 2016 τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της πόλης δέχθηκαν 98 μαθητές όλων των επιπέδων, ενώ από το 2012, που ξεκινήσαμε αυτή τη συνεργασία ο αριθμός των μαθητών έχει διπλασιαστεί», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών «|PALSO|» Χανίων, Χρήστος Σωτηρόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, ενώ οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Τα παιδιά που τελικώς θα επιλεγούν, θα ενταχθούν σε κανονικές τάξεις για την παρακολούθηση των μαθημάτων, ώστε να μην υπάρχει θέμα κοινωνικού στιγματισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News