default-image

Κοινή επιτροπή για την προώθηση Προσκυνηματικού τουρισμού

Κρήτη
Κοινή επιτροπή για την προώθηση Προσκυνηματικού τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργοποιήθηκε η Κοινή Επιτροπή Προσκυνηματικού Τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης για την ανάπτυξη και στοχευμένη προώθηση του Θρησκευτικού - Προσκυνηματικού τουρισμού.

Η πρώτη σύγκλιση των Μελών της Κοινής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με στόχο την συντονισμένη και στοχευμένη ανάπτυξη, προώθηση και προβολή των θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αν. υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, που για πρώτη φορά ενεργοποιεί την Επιτροπή, η οποία προβλεπόταν στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από το υπουργείο και την Εκκλησία της Κρήτης το 2013. 

Στη συνάντηση συμμετείχε η αν. υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά και από πλευράς της Εκκλησίας της Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμος, Προέδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού. Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν επίσης ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, σύμβουλοι  και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν μεταξύ άλλων στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου για τον προσκυνηματικό τουρισμό και τον προγραμματισμό δράσεων με την συνεργασία και συμμετοχή του ΕΟΤ σε θέματα προώθησης και προβολής, την καταγραφή των Προσκυνηματικών μνημείων με προδιαγραφές και τη συγκέντρωση του σχετικού υλικού, τον καθορισμό των αγορών-στόχων του εξωτερικού και την και στοχευμένη προώθηση και προβολή στις αγορές αυτές, καθώς  και την υλοποίηση  σειράς ενεργειών για την ανάπτυξη και προβολή των Προσκυνηματικών περιηγήσεων.

Η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News