default-image

Κινητοποιήσεις για να πληρωθούν χρωστούμενα από την Ένωση Πεζών

Κρήτη
Κινητοποιήσεις για να πληρωθούν χρωστούμενα από την Ένωση Πεζών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν ο Αγροτικός σύλλογος Αρχανών- Αστερουσίων, Ηρακλείου και οι Επιτροπές αγώνα αγροτών Καζαντζάκη, Αρκαλοχωρίου ζητώντας μεταξύ άλλων οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα χρωστούμενα της επιχείρησης «Ένωσης Πεζών» δίχως πίστωση χρόνου, να πληρωθούν αποζημιώσεις και να σταματήσουν τα χαράτσια. Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του ΟΓΑ και τον κόμβο Πεζών .

Όπως αναφέρει ανακοίνωση:

"Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες βρισκόμαστε ακόμη μια φορά μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η εφαρμογή των προαπαιτουμένων τους 3ου μνημονίου μας έρχεται να εξαφανίσει το πενιχρό εισόδημά μας.

Η αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ, οι συνεχόμενες  αύξησεις  του ΦΠΑ στα αγροτοεφοδια, ο ΕΝΦΙΑ, η συνεχόμενη φοροληστεία μας οδηγούν ολοένα και πιο κοντά στο ξεκλήρισμα.

Την ίδιαστιγμή προχωρά  η υλοποίηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη και σταδιακό αποκλεισμό των δεύτερων από τις ενισχύσεις. Κάτι το οποίο εξυπηρετεί το σχεδιασμό για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγοαγροτών- επιχειρηματιών.

Η φετινή ανομβρία με τους παρατεταμένους νοτιάδες και η πλήρης απουσία αδρευτικών έργων υποδομής έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τις καλλιέργειές μας, ενώ ταυτόχρονα είμαστε  και τα θύματα των διάφορων  «κανονίων» που βαράν επιχειρήσεις όπως η «Ένωση Πεζών».

Οι μικρομεσαίοι αγροκτηνοτρόφοι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που γίνεται με στόχο το ξεκλήρισμα μας, πρέπει να βρεθούμε σε θέση μάχης, να σηκώσουμε το κεφάλι και να συμβάλλουμε στην οργάνωση της πάλης με τη συμμετοχή μας στους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους, με την συγκρότηση νέων, με την ενίσχυση των επιτροπών αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων.Να διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας.

Οι αγροτικοί σύλλογοι Αρχανών, Αστερουσίων και Ηρακλείου και οι επιτροπές αγώνα αγροτών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων προχωράμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη  27 Ιουλίου και Δευτέρα 1 Αυγούστου

  • στις 10πμ αντιπροσωπεία των αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου και της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Χανίων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΓΑ.
  •  Στις 9 πμ στον κόμβο των Πεζών, όπου καλούμε τους μικροπαραγωγούς της περιοχής
Διεκδικούμε :
  • Να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι τα χρωστούμενα της επιχείρησης «Ένωσης Πεζών», δίχως πίστωση χρόνου, στο ακέραιο, όχι σε είδος.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
  • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Να μείνει στα χαρτιά ο νέος ασφαλιστικός νόμος-έκτρωμα. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας.
  • Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, κατάργηση ασφαλιστικής εισφοράς 6,95% για την Υγεία. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
  • Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
  • Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά.). Καμία επιστροφή αποζημιώσεων ενισχύσεων που δόθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στους αγρότες. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
  • Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
  • Κατάργηση του φόρου στο κρασί.
  • Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΣΤΙΣ 9πμ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News