default-image

"Πέρασε" ο απολογισμός - Σκληρή κριτική στη Λότζια

Κρήτη
"Πέρασε" ο απολογισμός - Σκληρή κριτική στη Λότζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάστηκε από τις αρμόδιες οικονομικές επιτροπές του Δήμου Ηρακλείου, τον Αντιδήμαρχο οικονμιμών κ. Καραντινό και τους ορκωτούς λογιστές του Δήμου ο ισολογισμός για το 2015 που αποτυπώνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της χρηματικής-οικονομικής-ταμειακής διαχείρησης της Δημοτικής Αρχής του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα με την ψήφο μόνο της Δημοτικής Αρχής ο οικονομικός απολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης, εγκρίθηκαν από το αποψινό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Καραντινό, βάση των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελ. Βενιζέλος, η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηρακλείου, χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική, και αποτελεί παράλληλα "καρπό" μεγάλης προσπάθειας του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρουσία ορκωτού λογιστή της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου, μέσα στο 2015, επετεύχθη αύξηση των εσοδών κατά 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά 62.378.921 ευρώ ήταν τα τακτικά έσοδα.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθησαν, έχουν αυξηθεί οι πληρωμές των εργαζομένων τον προηγούμενο χρόνο κατά 1,8 εκατομ. ευρώ με τον ισολογισμό να ανέρχεται στα 114.890.519 ευρώ.

Αναφορικά, δε, δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, που τοποθετήθηκε, ήταν ιδιαίτερα θετικό το στοιχείο, ότι το 50,4% από το προϋπολογιζόμενο ποσό των 30.553.000 ευρώ απορροφήθηκαν από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Έντονες αντιδράσεις

Τα "πυρά" των παρατάξεων δέχτηκε ο κ. Καραντινός, που άκουσε τον εκπρόσωπο της παράταξης "Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες" κ. Αγαπάκη να αναφέρει: "Ο οικονομικός απολογισμός, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικός για το 2015 και παρουσιάζει στοιχεία αδράνειας και αναποτελεσματικότητας της Δημοτικής Αρχής. Δεν υπήρξε στήριξη στις ευπαθείς οικονομικά ομάδες ενώ συρρικνώθηκε η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου".

Εκ μέρους των Ενεργών Πολιτών, ο κ. Λυγερός ανέφερε πως ο απολογισμός κινείται σε μνημονιακές λογικές κι όχι στην κατεύθυνση των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας του Ηρακλείου, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε πολιτικό απολογισμό και όχι απλή παράθεση οικονομικών στοιχειών.

Το έταιρο στοιχείο που σχολιάστηκε από τις παρατάξεις, είναι το ταμειακό υπόλοιπο των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Προκάλεσε σχόλια και ερωτήσεις, καθώς υποστήριξαν ότι δεν γίνεται να κάνεις αναπτυξιακά προγράμματα και να σου μένουν κεφάλαια. Κάτι δεν πάει καλά ανέφεραν εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Πάντως οι υπόλοιπες παρατάξεις καταψήφισαν τον απολογισμό, παρόλα αυτά όμως, όπως αναμενόταν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News