default-image

Χανιά: Εγκαινιάστηκε ο πολυώροφος δημοτικός χώρος στάθμευσης

Κρήτη
Χανιά: Εγκαινιάστηκε ο πολυώροφος δημοτικός χώρος στάθμευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραδόθηκε σήμερα και επίσημα στους οδηγούς, ο νέος πολυώροφος δημοτικός χώρος στάθμευσης οχημάτων που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων.

Το μεσημέρι παρουσία του συνόλου των τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πάρκιγκ, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην πόλη, καθώς σε αυτό μπορούν να φιλοξενηθούν έως 330 οχήματα.

Στο ιστορικό ανέγερσης του πάρκιγκ αναφέρθηκε, σε σύντομη ομιλία του ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιώργος Πουλιδάκης, ενώ ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για "ένα έργο πνοής για την πόλη των Χανίων".

Με κριτική προς την παρούσα δημοτική αρχή συνοδεύτηκε η ομιλία του πρώην δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη, ενώ ο τέως δήμαρχος Κυριάκος Βιρδιδάκη, επισήμανε την ανάγκη οι πολίτες να αποκτήσουν κυκλοφοριακή συνείδηση.

Για να φθάσει το έργο στη σημερινή του μορφή πέρασαν 25 χρόνια και πέντε δήμαρχοι. Σχεδιάστηκε στα τέλη του 1989 και μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε σε δύο υπόγεια.

Η τελετή των εγκαινίων συνοδεύτηκε με μουσική τζάζ από γαλλικό συγκρότημα που βρίσκεται στα Χανιά, ενώ απονεμήθηκαν και έπαινοι σε παιδιά σχολείων της πόλης, που δημιούργησαν 25 γκράφιτι σε όλους τους ορόφους του χώρου στάθμευσης. Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κυδωνίας - Αποκορώνου, Δαμασκηνός Λιονάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News