default-image

Γέργερη: Η φωτιά έφτασε στο χωριό - Μιλούν για εμπρησμό

Κρήτη
Γέργερη: Η φωτιά έφτασε στο χωριό - Μιλούν για εμπρησμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε με το πρώτο φως της ημέρας και το δέυτερο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Γέργερη την ώρα που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν να κλείσουν το πρώτο μέτωπο.

Στην περιοχή παραμένουν μέχρι το πρωί της Δευτέρας 4 αυτοκίνητα με 12 πυροσβέστες , ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για 70 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 10 δασικής που έχουν καεί.

Η φωτιά πλησίασε το χωριό

"Η φωτιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το χωριό της Γέργερης. Οι κάτοικοι ανάστατοι χτύπησαν την καμπάνα του χωριού ειδοποιώντας τους κατοίκους.

"Η βραδιά θα είναι δύσκολη . Προς το παρόν καίει βοσκότοπο αλλά προς το παρόν και αυτό γιατί το χωριό δεν απέχει και πολλά χιλιόμετρα από το πύρινο μέτωπο " είχε δηλώσει στο neakriti.gr ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας κ. Πρινιανάκης που βρέθηκε στο σημείο.

Μιλούν για εμπρησμό

Μάλιστα ο ίδιος μίλησε ανοιχτά για εμπρησμό και υπογράμμισε : Έφυγα από το σημείο στις 8.30 το βράδυ μαζί με τους πυροσβέστες και δίχως να υπάρχει ίχνος φωτιάς και μισή ώρα αργότερα μας ειδοποιούν ότι εκδηλώθηκε και πάλι φωτιά. Τι να πω;Πιστεύω ότι πρόκειται για εμπρησμό. Εγώ προσωπικά πιστεύω αυτό πιστεύω."

Πολλά ερωτηματικά πάντως προκαλεί το γεγονός ότι  η φωτιά προκλήθηκε και πάλι στο ίδιο σημείο με εκείνο  που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής οπότε και είχαν σπεύσει άμεσα 4 οχήματα με 10 Πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου με 5 άτομα.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News