default-image

Τέλος στο θρίλερ με την οικογένεια που της έκαναν έξωση για λίγα ευρώ

Κρήτη
Τέλος στο θρίλερ με την οικογένεια που της έκαναν έξωση για λίγα ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στον εφιάλτη που έζησε το πρωί η οικογένεια με τα 4 παιδιά της, στην περιοχή των Πατελών εξαιτίας έξωσης που της έκανε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Μετά τις απειλές του πατέρα που απεγνωσμένα έψαχνε λύση για την οικογένεια του απειλώντας μάλιστα να ανατινάχθει με μία φιάλη υγραερίου,  όπως φαίνεται ,βρέθηκε έστω και προσωρινή λύση.

Καθώς η οικογένεια φεύγει τελικά από το σπίτι όπου και έζησε μία πολύ άσχημη εμπειρία ωστόσο τα πράγματα της θα παραμείνουν εκεί μέχρι να βρεθεί ένα σπίτι για να μετακομίσει μόνιμα.

Προς το παρόν θα μεταφερθεί σε σπίτι συγγενικού της προσώπου προκειμένου να ηρεμήσει μετά την αναστάτωση που υπήρξε  καθώς το πρωί της Παρασκευής, η κατάσταση είχε φτάσει σε οριακό σημείο με τον απελπισμένο πατέρα που λίγο έλειψε να προβεί σε μία πολύ άσχημη ενέργεια ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κατακλύσει την περιοχή παρουσία και δικαστικού επιμελητή.

Στο σημείο είχαν σπεύσει από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δικαστική επιμελητής που άνοιξε την πόρτα αλλά και  κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Στέλιο Βοριά.

"Τα χρήματα τελικά ο ιδιοκτήτης δεν δέχτηκε να τα πάρει και εμείς είμαστε πρόθυμοι να τα δώσουμε ως προκαταβολή στο καινούριο σπίτι που θα χρειαστεί να μεταφερθεί η οικογένεια . Τα μέλη της φεύγουν σήμερα από το σπίτι , ωστόσο όπως αποφασίστηκε τα πράγματα θα παραμείνουν στο σημείο και σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να έχουν φύγει και αυτά, "δήλωσε στο ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ. Βοριάς κάνοντας μάλιστα λόγο για μία απάνθρωπη κίνηση από πλευράς του ιδιοκτήτη .

"Είναι απανθρωπιά αυτό που συνέβη, πρόκειται για ένα μείζον κοινωνικό θέμα και παρά το γεγονός ότι διασφαλίσαμε τα χρήματα δεν τα δέχτηκε. Η οικογένεια φεύγει από εκεί και πλέον θα φιλοξενηθεί σε σπίτι συγγενικού της προσώπου. Αυτό όμως που προέχει είναι η εξεύρεση ενός σπιτιού. Απευθύνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για να ηρεμήσει επιτέλους η οικογένεια με τα 4 της παιδιά . Εμείς είμαστε στην διάθεση του οποιουδήποτε και μπορεί να επικοινωνήσει και με το ΕΚΗ στο τηλέφωνο 2810281981. Τα χρήματα είναι εγγυημένα των πρώτων ενοικίων ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για στήριξη και άλλος κόσμος."

Για το θέμα υπήρξε άμεση κινητοποίηση και από την αρμόδια αντιδήμαρχο Ηρακλείο σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαρία Καναβάκη, που έσπευσε και εκείνη στα δικαστήρια μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρη Ροζάκη και τον πρόεδρο του ΕΚΗ προσπαθούσαν να βρουν από κοινού λύση.

Μάλιστα η Αντιδήμαρχος πρότεινε η οικογένεια να φιλοξενηθεί προσωρινά στο κέντρο αστέγων στην Ν. Αλικαρνασσό κινώντας ευθύς αμέσως τις απαραίτητες διαδικασίες για την όσο το δυνατό γρηγορότερη φιλοξενία της οικογένειας παρέχοντας και τις απαραίτητες διευκολύνσεις σε όλα τα μέλη της.

Τελικά όμως η οικογένεια αποφάσισε, να μην πάει στο κέντρο προσωρινής διαμονής αλλά να μείνει σε σπίτι συγγενικών τους προσώπων.

Ακούστε τι δήλωσε για την οικογένεια ο Στέλιος Βοργιάς

Το χρονικό της υπόθεσης

«Εάν πάτε να με βγάλετε έξω έχω μια φιάλη υγραερίου και θα ανατιναχθώ για να μην δω την οικογένεια μου να μένει στο δρόμο» δήλωνε το πρωί της Παρασκευής οαπεγνωσμένος ο πατέρας που τα βράδια μαζί με την οικογένεια του μαζεύει παλιοσίδερα για να ζήσουν.

Για ένα μικρό χρέος  της τάξης των 328 ευρώ ο ιδιοκτήτης δηλώνει αποφασισμένος να μην υποχωρήσει και να βγάλει έξω την οικογένεια , στην οποία νοικιάζει το σπίτι του, με τα 4 παιδιά της ηλικίας από 10 ετών μέχρι και μερικών μηνών και  με το μικρότερο μέλος μάλιστα να έχει περάσει πρόσφατα μηνιγγίτιδα και να έχει νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Στο σημείο είχαν  σπεύσει από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δικαστική επιμελητής που άνοιξε την πόρτα αλλά και  κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Στέλιο Βοριά.

Παρά το γεγονός ότι το ΕΚΗ έχει ήδη διευθετήσει το χρέος των 328 ευρώ ο ιδιοκτήτης που μένει στην Αθήνα ,εμφανίζεται ανένδοτος και ζητάει να φύγει η οικογένεια εδώ και τώρα.

Μάλιστα η αντιπροσωπεία του ΕΚΗ κατευθύνθηκε και προς τα δικαστήρια του Ηρακλείου ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για ολιγοήμερη παραμονή της οικογένειας μέσα στο σπίτι μέχρι να γίνει μετακόμιση σε ένα άλλο σπίτι , έξοδα που έχει ήδη αναλάβει να καλύψει το εργατικό κέντρο Ηρακλείου όπως επίσης να παράσχει 60 ημέρες μεροκάματο στον άνεργο οικοδόμο να εργαστεί στη ΔΕΔΔΗΕ, εξέλιξη που προέκυψε μετά από συνεννόηση με τον κ. Βρόντζο, γραμματέα του ΕΚΗ.

Λίγο αργότερα αποχώρησε από το σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη -Έλλη Κοκάλη- Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News