Κρήτη

Απειλεί να αυτοκτονήσει αν κάνουν έξωση στην οικογένεια του

Στην περιοχή των Πατελων μια οικογένεια κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο για ένα χρέος 328 ευρώ με τον ιδιοκτήτη να είναι ανένδοτος.

Με μία φιάλη υγραερίου έτοιμος να θέσει τέρμα στη ζωή του βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ένα απελπισμένος πατέρας στην περιοχή των Πατελών που απειλούσε να τα τινάξει όλα στον αέρα εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου μένει η οικογένεια του εμείνει στην απόφαση του για έξωση.

"Εάν πάτε να με βγάλετε έξω έχω μια φιάλη υγραερίου και θα ανατιναχθώ για να μην δω την οικογένεια μου να μένει στο δρόμο" δηλώνει απεγνωσμένος ο πατέρας που τα βράδια μαζί με την οικογένεια του μαζεύει παλιοσίδερα για να ζήσουν.

Για ένα μικρό χρέος  της τάξης των 328 ευρώ ο ιδιοκτήτης δηλώνει αποφασισμένος να μην υποχωρήσει και να βγάλει έξω την οικογένεια , στην οποία νοικιάζει το σπίτι του, με τα 4 παιδιά της ηλικίας από 10 ετών μέχρι και μερικών μηνών και  με το μικρότερο μέλος μάλιστα να έχει περάσει πρόσφατα μηνιγγίτιδα και να έχει νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Στο σημείο είχαν σπεύσει από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δικαστική επιμελητής που άνοιξε την πόρτα αλλά και  κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Στέλιο Βοριά.

Παρά το γεγονός ότι το ΕΚΗ έχει ήδη διευθετήσει το χρέος των 328 ευρώ ο ιδιοκτήτης που μένει στην Αθήνα ,εμφανίζεται ανένδοτος και ζητάει να φύγει η οικογένεια εδώ και τώρα.

 Τα χρήματα τελικά ο ιδιοκτήτης δεν δέχτηκε να τα πάρει και εμείς είμαστε πρόθυμοι να τα δώσουμε ως προκαταβολή στο καινούριο σπίτι που θα χρειαστεί να μεταφερθεί η οικογένεια . Τα μέλη της φεύγουν σήμερα από το σπίτι , ωστόσο όπως αποφασίστηκε τα πράγματα θα παραμείνουν στο σημείο και σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να έχουν φύγει και αυτά , δήλωσε στο ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ. Βοριάς κάνοντας μάλιστα λόγο για μία απάνθρωπη κίνηση από πλευράς του ιδιοκτήτη .

Είναι απανθρωπιά αυτό που συνέβη, πρόκειται για ένα μείζον κοινωνικό θέμα και παρά το γεγονός ότι διασφαλίσαμε τα χρήματα δεν τα δέχτηκε. Η οικογένεια φεύγει από εκεί και πλέον θα φιλοξενηθεί σε σπίτι συγγενικού της προσώπου. Αυτό όμως που προέχει είανι η εξεύρεση ενός σπιτιού. Απευθύνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για να ηρεμήσει επιτέλους η οικογένεια με τα 4 της παιδιά . Εμείς είμαστε στην διάθεση του οποιουδήποτε και μπορεί να επικοινωνήσει και με το ΕΚΗ στο τηλέφωνο 2810281981. Τα χρήματα είναι εγγυημένα των πρώτων ενοικίων ένώ ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για στήριξη και άλλος κόσμοςΜάλιστα η αντιπροσωπεία του ΕΚΗ κατευθύνθηκε και προς τα δικαστήρια του Ηρακλείου ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για ολιγοήμερη παραμονή της οικογένειας μέσα στο σπίτι μέχρι να γίνει μετακόμιση σε ένα άλλο σπίτι , έξοδα που έχει ήδη αναλάβει να καλύψει το εργατικό κέντρο Ηρακλείου όπως επίσης να παράσχει 60 ημέρες μεροκάματο στον άνεργο οικοδόμο να εργαστεί στη ΔΕΔΔΗΕ, εξέλιξη που προέκυψε μετά από συνεννόηση με τον κ. Βρέντζο, γραμματέα του ΕΚΗ.

Λίγο αργότερα αποχώρησε από το σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί.

Ρεπορτάζ:  Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια