default-image

"Λόφοι Ελούντας", η νέα Ρωσική επένδυση μαμούθ (video)

Κρήτη
"Λόφοι Ελούντας", η νέα Ρωσική επένδυση μαμούθ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πράσινο φως από την διυπουργική επιτροπή για τουριστικές επενδύσεις πολλών αστέρων και με διαδικασίες fast track για δύο επενδυτές αραβικών και ρωσικών συμφερόντων που έχουν στα σκαριά μεγαλόπνοα project σε Κάρυστο και Κρήτη, έργα που θα αγγίξουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ και που θα δημιουργήσουν συνολικά 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Παρακολουθήστε το video

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ckw5el7m/

Οι "Λόφοι Ελούντας", είναι η επωνυμία πρότζεκτ της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης των τελευταίων ετών στην Κρήτη που στοχεύουν να υλοποιήσουν επενδυτές ρωσικών συμφερόντων.

Η επένδυση χωροθετείται πλησίον της Ελούντας, στα « Πλευρά», κάτω από τα Λενικά και αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για μια επένδυση της εταιρείας "MIRUM HELLAS" ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αξιολογήθηκε από την Enterprise Greece και εντάχθηκε από τη διυπουργική Επιτροπή στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων, fast track.

Το σχέδιο "Λόφοι Ελούντας" περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων, μαρίνας, καταστημάτων, υποδομών κοινής ωφέλειας, κέντρων ευεξίας, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων, πάρκων αναψυχής και λοιπών βοηθητικών υποδομών.

Ακόμη, περιλαμβάνει ένα ιατρικό κέντρο, τρία κέντρα πρώτων βοηθειών καθώς και μια εκκλησία.

Και όλα αυτά σε μια έκταση 600 στρεμμάτων και με φιλόδοξο στόχο το 2019 να ξεκινήσει να υλοποιείται η μεγάλη τουριστική επένδυση , η οποία θα προσελκύσει υψηλού επιπέδου τουρίστες.

Περιφέρεια Κρήτης και τουριστικοί παράγοντες της αγοράς αναμένουν τις όποιες εξελίξεις, προκειμένου να πάρουν θέση για την εν λόγο επένδυση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News