default-image

Δεύτερη Γιορτή Βουνού με αναρρίχηση - πεζοπορία - ποδηλασία

Κρήτη
Δεύτερη Γιορτή Βουνού με αναρρίχηση - πεζοπορία - ποδηλασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 24 Ιουλίου διεξάγεται η '2η Γιορτή Βουνού', στο αναρριχητικό πεδίο 'Πέζα-Καλού Χωριού' που περιλαμβάνει σειρά από παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες που έχουν σχέση το βουνό.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Α.Ο.Π.Σ. Τάλως  Αγίου Νικολάου, Ε.Ο.Σ Βιοκίνηση, Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου, Αθλητικό Ποδηλατικό Όμιλο Νεάπολης, Ποδηλατικό Όμιλο Αγίου Νικολάου και Πολιτιστικό Σύλλογο Καλού Χωριού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα γίνει πεζοπορία, ποδηλατικές διαδρομές, αναρρίχηση σε βράχο και διαγωνισμός αναρρίχησης. Μετά τη ολοκλήρωση των δράσεων ακολουθεί κέρασμα στην παραλία Άγιος Παντελεήμονας Καλού Χωριού. Ώρα έναρξης δραστηριοτήτων στις 10 το πρωί, με δωρεάν είσοδο.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει 2ωρη κυκλική πεζοπορία, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το αναρριχητικό πεδίο 'Πέζα' και στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του 'Βρώκαστρου'.

Ο οικισμός υστερομινωικής περιόδου του 'Βρώκαστρου' βρίσκεται πάνω σε απόκρημνη κορυφή, φυσικά οχυρωμένη κοντά στο Καλό Χωριό. Ανήκει στους δεκάδες οικισμούς της που ιδρύθηκαν στις πιο αφιλόξενες και απρόσιτες κορυφές των Κρητικών βουνών μετά την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 1912 και αποκάλυψαν μια οχυρωμένη πόλη χωρισμένη σε δυό γειτονιές και προστατευμένη από ισχυρά τείχη, ιερό του 8ου αιώνα π.Χ. και τάφους.

Η διαδρομή είναι εύκολη και μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι (1 ώρα ανάβαση + 1 ώρα κατάβαση χωρίς τις απαραίτητες στάσεις). Στη διάρκεια της θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου, των κορυφών των Λασιθιώτικων βουνών, καθώς και τους κάθετους βράχους του αναρριχητικού πεδίου έτοιμους να υποδεχτούν τους αναρριχητές.

Αναχώρηση: Από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 08:30. Από Καλό Χωριό (Πέζα) στις 9:00 (ακολουθούμε την επαρχιακή οδό Καλό Χωριό-Πρίνα και σε λιγότερο από 1χλμ. στρίβουμε αριστερά στο σημείο που υπάρχει πινακίδα προς Πέζα). Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

Ώρες πορείας: 2, βαθμός δυσκολίας 1

Αρχηγός: Λεωνίδας Κλώντζας

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6944782507

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ 2ης Γιορτής Βουνου

* Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει δίωρη πεζοπορία, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το αναρριχητικό πεδίο Πέζα. Στόχος η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Βρώκαστρου.  

* Ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει κυκλικές διαδρομές ανά 45 λεπτά, με μήκος διαδρομής 2,5 χλμ, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το αναρριχητικό πεδίο Πέζα. Στόχος η εξοικείωση των με το ποδήλατο βουνού και τις χωμάτινες διαδρομές,

* Ο Αθλητικός Ορειβατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΑΛΩΣ Αγίου Νικολάου, η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης και ο Ε.Ο.Σ 'Βιοκίνηση' Αγίου Νικολάου θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να γνωρίσουν την αναρρίχηση στους βράχους του αναρριχητικού πεδίου Πέζα, καθώς και τον απαραίτητο αναρριχητικό εξοπλισμό. Η αναρρίχηση θα γίνει στον βράχο ΄Τάλως' όπου υπάρχουν έτοιμες 20 διαδρομές δυσκολίας από 4b έως 8b+

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού θα καλωσορίσει τους συμμετέχοντες με φιλόξενο κέρασμα στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα (περίπου στις 14:00).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Αναρρίχηση: 6974891725

Ποδηλασία: 6944782507

Πεζοπορία: 697356570

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News