default-image

Αποκλειστικό: Ιερέας στην Κρήτη εξαπατήθηκε από τον Ιλαρίωνα

Κρήτη
Αποκλειστικό: Ιερέας στην Κρήτη εξαπατήθηκε από τον Ιλαρίωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δεδομένα δημιουργεί η υπόθεση του -κατά τον ίδιο- Μητροπολίτη Κρήτης και Ευρώπης Ιλαρίωνα, αφού φαίνεται πως Ιερέας έπεσε θύμα εξαπάτησης.

Σύμφωνα πάντα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης η οποία απέστειλε σε όλους τους κληρικούς σχετική κοινοποίηση και την εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα το neakriti.gr, κληρικός άλλης Μητροπόλεως εξαπατήθηκε και τέλεσε ακολουθία μαζί του στην Ενορία.

Δείτε το αποκλειστικό έγγραφο με την υπογραφή του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινοποίηση, ο εν λόγω κληρικός περιέρχεται στην Κρήτη και στις Ενορίες, εκμεταλλεύεται πιστούς οι οποίοι δεν έχουν καμία γνώση περί αυτού.

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει το θέμα ως μείζον και συνιστά σε όσους έρθουν σε επαφή μαζί του να είναι προσεκτικοί.

Θέμα λίαν επικίνδυνο!

Αναφερόμενος πάντα ο Σεβασμιότατος στην υπόθεση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα την χαρακτηρίζει ως λίαν επικίνδυνη και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους γνωρίζουν κάτι να ενημερώσουν την Αρχιεπισκοπή.

«Αναμένομε την εγρήγορσιν και την ανταπόκρισιν υμών εις το λεπτόν και πονηρόν τούτο θέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της ανακοίνωσης.

Ποιος είναι ο Ιλαρίωνας

Ο λόγος για ένα ρασοφόρο, ο οποίος αυτοαποκαλείται «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α', Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης» και δίνει ως έδρα του περιοχή που δεν υφίσταται στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση προς το ποίμνιο της Κρήτης η Αρχιεπισκοπή είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανιστεί στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής κυρίως Κρήτης, κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται "Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α', υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης".

Ως έδρα του παρουσιάζει κάποιο Ησυχαστήριο "Παναγία Θεραπεύτρια" στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους και προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους "σταυρώσει" και δήθεν να τους θεραπεύσει. Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την προσοχή των ευσεβών χριστιανών εις το συγκεκριμένο θέμα, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να εμπιστεύονται μόνο την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τις ευρισκόμενες σε κοινωνία με τις κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες».

Επίσης δηλώσεις στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη είχε κάνει στις 31 Μαΐου 2016, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μεθόδιος Βερνιδάκης, που έκανε λόγο για θρασύτατη συμπεριφορά.

Ακούστε τον

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News