Κρήτη

Επιθεώρηση σχολείων από τον δήμαρχο Ιεράπετρας

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Χωριού επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ηλίας Νταραράς, προκειμένου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, κ. Μιχάλη Λιαπάκη και άλλα μέλη του Συλλόγου  να δουν από κοντά  τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο σχολείο.

Μετά τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο Ιεράπετρας, λύνοντας χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου, την τρέχουσα περίοδο υλοποιούνται εργασίες συντήρησης οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο

Η αλλαγή των κουφωμάτων του σχολείου, η αυτονόμηση της θέρμανσης, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που είναι σε εξέλιξη, αλλά και οι εργασίες βαψίματος που θα υλοποιηθούν  είναι παρεμβάσεις που λύνουν σημαντικά χρόνια προβλήματα του σχολείου, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα του κτιρίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Νταραράς, το εν λόγω σχολείο αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα λόγω της ακαταλληλότητας των κουφωμάτων του, των ηλεκτρολογικών προβλημάτων, αλλά και λόγω της δυσλειτουργίας στην θέρμανσή του δεδομένου ότι ήταν κοινή με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό που στεγάζεται παραπλεύρως με αποτέλεσμα να προκύπτουν δυσλειτουργίες στην χρήση της λόγω των διαφορετικών αναγκών μεταξύ των δύο σχολείων. Μέριμνα του Δήμου Ιεράπετρας και της Σχολικής Επιτροπής ήταν η άμεση διευθέτησή τους προκειμένου να λυθούν προβλήματα που δυσκόλευαν την καθημερινότητα δασκάλων και μαθητών.

Με δαπάνη του Δήμου Ιεράπετρας ανέφεραν, εκτελούνται εργασίες ύψους  16.700 ευρώ περίπου  που περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των κουφωμάτων που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο. Παράλληλα έχουν ήδη προγραμματιστεί οι εργασίες βαψίματος που θα ακολουθήσουν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, κ. Ηλία Νταραρά για την κάλυψη των αναγκών όλων των σχολείων  αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, αφού συνεχάρη παράλληλα τον Σύλλογο Γονέων  και τους γονείς του Κάτω Χωριού για την συνδρομή τους στην κάλυψη των αναγκών του σχολείου

Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των αναγκών της εκπαίδευσης στον Δήμο μας, για αυτό  και φροντίζουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να επιλύονται άμεσα λειτουργικά ζητήματα των σχολικών εγκαταστάσεων με σκοπό τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να απολαμβάνουν κατάλληλους και ασφαλείς εκπαιδευτικούς χώρους» δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Σχόλια