default-image

Διεθνές Βραβείο στο ΙΤΕ

Κρήτη
Διεθνές Βραβείο στο ΙΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη επιτυχία και ακόμα μία σημαντική διεθνή αναγνώριση αποτελεί το τρίτο βραβείο που απέσπασε η ελληνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Reach Out! 2016 Competition που διοργανώθηκε από την European Materials Research Society (http://www.european-mrs.com/meetings/2016-spring/reachout-competition).

Η ελληνική συμμετοχή, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Βασίλειο Μπίνα, ερευνητή στο Εργαστήριο Διάφανων και Αγώγιμων Υλικών του ΙΤΕ (διευθυντής Γ. Κυριακίδης), βραβεύτηκε για την προώθηση έρευνας αιχμής (συγκεκριμένα της έρευνας στον τομέα της νανοτεχνολογίας), μέσω μιας διαδικασίας αλληλεπίδρασης Ερευνητών της Επιστήμης, Ερευνητών στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, Ειδικών από Μουσεία Επιστημών και Εκπαιδευτικών.

Η δράση υλοποιήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος IRRESISTIBLE, με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Δημήτρη Σταύρου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (http://irresistible-greece.edc.uoc.gr).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 28 σχολεία καθώς 37 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  από Αθήνα και Κρήτη. Το τελικό προϊόν αποτέλεσε η κατασκευή εκθεμάτων από μαθητές, τα οποία παρουσιάστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές σε ανοιχτή εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του προγράμματος να επισκεφθούν ερευνητικά ινστιτούτα, να συνομιλήσουν με ερευνητές και να συνεργαστούν μαζί τους κατά την ανάπτυξη των εκθεμάτων τους.

Η βράβευση του συγκεκριμένου προγράμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δείχνει την υψηλού επιπέδου υλοποίηση καινοτόμων προσεγγίσεων με τη συνέργεια διαφόρων φορέων και αποτελεί αφορμή για σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων που θα γεφυρώσουν το υπάρχον χάσμα μεταξύ πρωτογενούς έρευνας, εκπαίδευσης και κοινωνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News