default-image

Που πηγαίνουν οι Έλληνες τουρίστες; Τα Χανιά στην κορυφή

Κρήτη
Που πηγαίνουν οι Έλληνες τουρίστες; Τα Χανιά στην κορυφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και η Κρήτη γενικά δεν είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων τουριστών, ειδικά τα Χανιά είναι... το απόλυτο "must".

Τα Χανιά είναι και φέτος ο προορισμός που προτιμούν οι Έλληνες για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανάλυση των στοιχείων της trivago που βασίζονται στις αναζητήσεις που έγιναν στο πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2016.

Σταθερή φαίνεται και η προτίμηση για τη Σαντορίνη, η οποία διατηρεί τη δεύτερη θέση στην κατάταξη προτιμήσεων των Ελλήνων, την ίδια θέση στην οποία είχε κάνει την εμφάνισή της και κατά το περασμένο καλοκαίρι. Αρκετές θέσεις υψηλότερα από την περασμένη χρονιά βρίσκεται η Ζάκυνθος, η οποία είναι τρίτη, ακολουθούμενη από τη Νάξο και την Κέρκυρα. Η Κέρκυρα, μάλιστα, φαίνεται να έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις, καθώς πέρυσι η θέση που είχε ήταν η 15η.

Έκτη κατατάσσεται η Πάρος, δύο θέσεις υψηλότερα από πέρυσι, με τη Ρόδο να ακολουθεί στην έβδομη θέση, παραμένοντας σταθερή συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2015. Στην όγδοη θέση κάνει την εμφάνισή της η Λευκάδα, ακολουθούμενη από τη Μήλο, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με την Κεφαλονιά.

Ακολουθεί η Θάσος που φαίνεται να προτιμάται ιδιαιτέρως φέτος, αντίθετα από πέρσι που δεν είχε μπει στη λίστα με τους 15 πιο δημοφιλείς προορισμούς. Τέλος, η Σκιάθος καταλαμβάνει τη 12η θέση, ενώ η δεκαπεντάδα ολοκληρώνεται με τη Σύρο, τα Σύβοτα και τη Σκόπελο.

Αύξηση εισπράξεων

Αύξηση παρουσίασαν τελικώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2016, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκαν στα 539 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όταν τα προσωρινά στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί στο τέλος Μαΐου έκαναν λόγο για οριακή μείωση της τάξεως του 0,1%.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι οι εισπράξεις αυξήθηκαν παρά τη μείωση στην εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση κατά 4,6% στο α' τρίμηνο, που είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των ταξιδιωτών να διαμορφωθεί τελικώς στο 1,71 εκατ. Τα προσωρινά στοιχεία έκαναν λόγο για πτώση της τάξεως του 6,2%.

Παρά πάντως τη μείωση στην ταξιδιωτική κίνηση, οι διανυκτερεύσεις παρουσίασαν αύξηση 5,7%, με αποτέλεσμα να φτάσουν στα 9,263 εκατ. για το α' τρίμηνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μέση διάρκεια παραμονής να αυξηθεί 10,8% στις 5,7 διανυκτερεύσεις, ενώ αυξημένη κατά 9,6% παρουσιάζεται και η μέση δαπάνη ανά ταξίδι, που διαμορφώθηκε στα 315,3 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση παρουσίασε μείωση 1,1% στα 55,1 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News