default-image

"Χάρτης" στον οποίο καταγράφονται τα ακίνητα των Χανίων

Κρήτη
"Χάρτης" στον οποίο καταγράφονται τα ακίνητα των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην καταγραφή και κωδικοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας του προχώρησε ο δήμος Χανίων, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων στην οποία αποτυπώνεται πλήρως η υφιστάμενη κατάσταση της ακίνητης περιουσίας του δήμου.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας παρουσιάστηκε σήμερα και όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, «η ακίνητη περιουσία του δήμου ανήκει στους δημότες των Χανίων. Αυτοί είναι στην πραγματικότητα οι ιδιοκτήτες και εμείς έχουμε κάθε υποχρέωση να προστατεύσουμε αυτήν την περιουσία».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του δήμου Δημήτρης Φραγκάκης, αναφέρθηκε στη διαδικασία της καταγραφής, που, όπως επεσήμανε, είχε πολλές δυσκολίες, τονίζοντας ότι «το έργο της καταγραφής της ακίνητης περιουσίας του Δήμου αποτελεί εργαλείο για περαιτέρω επεξεργασία, συμπλήρωση και διερεύνηση, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί».

Το έργο της καταγραφής διήρκησε 18 μήνες και την ευθύνη είχε ειδική επιτροπή που συνεργάστηκε με όλες τις υπηρεσίες καθώς και φορείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός των ακινήτων του δήμου θα προσεγγίσει τα 1000, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κωδικοποιηθεί 798.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 285 στην Δημοτική Ενότητα Χανίων, 126 στην Δ.Ε Ακρωτηρίου, 50 στην Δ.Ε Νέας Κυδωνίας, 101 στην Δ.Ε Σούδας, 44 στην Δ.Ε Κεραμειών, 122 στην Δ.Ε Ελευθερίου Βενιζέλου και 70 στην Δ.Ε Θερίσου.

Κάθε ένα από τα ακίνητα συνοδεύεται πλέον από πλήρη φάκελο, ενώ έχει δημιουργηθεί ευρετήριο κωδικοποίησης των ακινήτων, ψηφιακός χάρτης με αποτυπωμένες όλες τις κτηματογραφημένες ιδιοκτησίες του Δήμου, βάση δεδομένων όπου θα καταχωρηθούν σε καρτέλες τα διαθέσιμα στοιχεία του κάθε ακινήτου, καθώς και λίστα προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News