default-image

Στην "ουρά" δεκάδες απόφοιτοι ιατρικής για ένα χαρτί

Κρήτη
Στην "ουρά" δεκάδες απόφοιτοι ιατρικής για ένα χαρτί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετοί ήταν οι απόφοιτοι των ιατρικών σχολών που έφτασαν σήμερα έξω από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα εργασίας, λόγω μιας αιφνιδιαστικής αλλαγής στα δικαιολογητικά για την έναρξη ειδικότητας.

Μάλιστα από την ώρα που έγινε γνωστό, το Υγειονομικό πίσω από το πρώην Πανάνειο στο Ηράκλειο, γέμισε με νέους ιατρούς που περίμεναν για να διευθετήσουν τα έγγραφά τους.

Η αλλαγή που τους έφερε τους πρώτους... στο τέλος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για να αποκτήσουν οι απόφοιτοι ιατρικής την πολυπόθητη ειδικότητα μέχρι τώρα θα έπρεπε πρώτα να βρεθούν στην Διεύθυνση Υγείας της εκάστοτε περιοχής για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και από κει στον Ιατρικό Σύλλογο για να πάρουν σειρά προκειμένου να αποκτήσουν ειδικότητα.

Αυτό που άλλαξε τις τελευταίες ώρες, είναι ότι πλέον δεν χρειάζεται να καταθέσει κάποιος την άδεια άσκησης επαγγέλματος για να κάνει αίτηση για την ειδικότητα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν όσοι είχαν βρεθεί πρώτα στην Διεύθυνση Υγείας να ειδοποιούνται αργά και να προσέρχονται από τους τελευταίους στον Ιατρικό Σύλλογο. Γεγονός που "γεννά" αδικίες.

Το neakriti.gr βρέθηκε έξω από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και κατέγραψε την ατέλειωτη ταλαιπωρία των νέων ιατρών που σύμφωνα με πληροφορίες περίμεναν... από χθες στην ουρά!

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News