default-image

Χάρισαν σταγόνες ζωής για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες

Κρήτη
Χάρισαν σταγόνες ζωής για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5.000 φιάλες είναι οι ανάγκες του νομού Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια ενός έτους σε αίμα. 3,5 χιλιάδες αφορούν τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού και οι υπόλοιπες 1.500 χρειάζονται εξαιτίας των τροχαίων που συμβαίνουν στους δρόμους του νησιού, αλλά και για τις ανάγκες των τουριστών.

Μέσα στα μόλις 2 χρόνια ύπαρξής του, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου, Δότες Ζωής, έχει ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει την πόλη και την ενδοχώρα του Ρεθύμνου στο σκοπό αυτό, με τον Πρόεδρο π. Γεώργιο Γαλεράκη να τονίζει πόσο σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά σε αντιδιαστολή με την καταναγκαστική διαδικασία που ακολουθείται για να γίνει κάποιος αποδεκτός σε χειρουργείο, καλώντας συγγενείς και φίλους για αιμοδοσία την κρίσιμη στιγμή.

Μετά τον Σύλλογο "Αιματοκρήτη" στο Ηράκλειο και τον Σύλλογο "Άγιος Ιωάννης" στα Χανιά, οι Δότες Ζωής μπήκαν και αυτοί στην οικογένεια των εθελοντών αιμοδοτών και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) με τη δράση τους να είναι πλέον πολυσχιδής, αφού όχι μόνο πραγματοποιούν εθελοντικές αιμοδοσίες, αλλά συλλέγουν και δείγματα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, όπως και ευαισθητοποιούν το κοινό στην προσφορά πλακουντιακού αίματος και στη δωρεά οργάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες ακόμη και ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός είχε εγγραφεί ως εθελοντής δότης μυελού των οστών. Αυτό είναι εξάλλου ο εθελοντισμός, δηλώνει το ιδρυτικό μέλος από τους Δότες Ζωής Μαρία Νικολακάκη, αγάπη από μέσα μας, από το ίδιο μας το είναι!

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News