default-image

Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου: Αναβάθμιση παραλιακού μετώπου

Κρήτη
Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου: Αναβάθμιση παραλιακού μετώπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τοποθέτηση οκτώ αρχικά, ειδικών καλαίσθητων κατασκευών, που θα χρησιμεύσουν στο εξής στην προστασία των κάδων απορριμμάτων που είναι τοποθετημένοι κατά μήκος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, προχώρησε σήμερα το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου, με στόχο να συμβάλλει κατά το μέγιστο, στην προσπάθεια αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου, καθώς και στην αισθητική βελτίωση των περιοχών που κατακλύζονται ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου, δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Κοκκίνης, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αρχικά, αποφασίσαμε, να τοποθετηθούν οκτώ κατασκευές για την προστασία των κάδων απορριμμάτων (βανδαλισμοί, διασκορπισμός απορριμμάτων λόγω αέρα) σε διάφορα σημεία της χερσαίας ζώνης.

Εν προκειμένω στις περιοχές: Κιτροπλατεία στην ακτή Θεμιστοκλέους στο σημείο που ενώνεται με την οδό Σαρολίδη, στην ακτή Στυλιανού Κουνδούρου στο παραλιακό μέτωπο και στην ακτή Ιωσ. Κουνδούρου στο σημείο πρόσδεσης των ημερόπλοιων.

Σταδιακά, όπως έκανε γνωστό, θα προστεθούν ανάλογες κατασκευές κατά μήκος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Ο πρόεδρος του Λ.Τ. Λασιθίου, ευχαριστώντας την κ. Ίρις Περουλιού - ειδική σύμβουλο του δημάρχου Αγίου Νικολάου - για τον σχεδιασμό των προστατευτικών κατασκευών, προέτρεψε τους πολίτες αλλά και τους υπευθύνους της υπηρεσίας καθαριότητας, να συνδράμουν ενεργά στο εξής, στην προστασία των ιδιαίτερα ευαίσθητων σημείων της πόλης, δεδομένου - όπως είπε - το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει για την πόλη, επιτυγχάνεται μόνο με την συνεχή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας στο λιμάνι

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό ο κ. Γ. Κοκκίνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του λιμανιού, να διευκολυνθεί η στάθμευση των λεωφορείων και να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της εν λόγω περιοχής-σύμφωνα με το πλαίσιο που ορίζει ο κώδικας ασφαλείας λιμένα (ΙSPS), η Λιμενική Αρχή έκρινε απαραίτητη την τοποθέτηση διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων στην ζώνη λιμένος.

Κατά συνέπεια, τοποθετήθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο περίπου 70 μέτρα κιγκλιδώματα προκειμένου να οριοθετηθεί η στάθμευση των λεωφορείων, να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία εντός του λιμένα και να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση και εξυπηρέτηση επιβατών (κρουαζιερόπλοια, ημερόπλοια).

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι μέχρι σήμερα (11/7/16), είκοσι δύο (22) κρουαζιερόπλοια, έχουν προσεγγίσει το λιμάνι Αγίου Νικολάου, ενώ σύφμωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό προβλέπεται η άφιξη ακόμα τριάντα δύο μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου.

Φωτισμός μνημείου "κέρας Αμάλθειας"

Τέλος όπως έκανε γνωστό, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου, τις τελευταίες μέρες, τοποθετήθηκαν 4 προβολείς περιμετρικά του μνημείου που βρίσκεται στην Κιτροπλατεία (Κέρας της Αμάλθειας), ένα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης με μεγάλη επισκεψιμότητα, με στόχο τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο φωτισμού και την περαιτέρω προβολή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News