Κρήτη

Έκλεβε κατά συρροή ιερούς ναούς αλλά πιάστηκε

Συνελήφθη, 35χρονος για κλοπή σε Ιερούς Ναούς, στο Ρέθυμνο. Εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο κλοπές σε Ιερούς Ναούς. Επιπλέον, συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από 8 Ιουλίου έως και 9 Ιουλίου άγνωστος δράστης, εισήλθε σε Ιερό Ναό στο Ρέθυμνο και αφαίρεσε διάφορα εκκλησιαστικά είδη (Ιερό Ευαγγέλιο, Ποτήριο, Δισκάριο, Αστερίσκος, Λόγχη, Λαβίδα και κηροπήγια).

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 35χρονος διέπραξε την κλοπή και συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής 10 Ιουλίου στο Ρέθυμνο.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 35χρονος κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε διαπράξει ακόμα δύο κλοπές σε Ιερούς Ναούς στο Ρέθυμνο αφαιρώντας διάφορα εκκλησιαστικά είδη (Ιερό Ευαγγέλιο, κάλυμμα Ευαγγελίου, Μέγα Ωρολόγιο, καντήλια, τα Μηναία Βιβλία), μέρος των οποίων βρέθηκαν  στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια αποδόθηκαν στους ιερείς.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε πωλήσει μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 49χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω κατάστημα βρέθηκαν τα ανωτέρω αφαιρεθέντα είδη και αποδόθηκαν στους ιερείς.

H προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σχόλια