Κρήτη

Έρχεται το 1ο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Κεραμικής στο Θραψανό

Το 1ο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Κεραμικής στο Θραψανό Ηρακλείου στα πλαίσια της 31ης «Γιορτής Θραψανιώτη Αγγειοπλάστη 2016» θα πραγματοποιηθεί στις 15-16-17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και να παρακολουθήσουν ψήσιμο κεραμικών σε αντίγραφο αρχαίου καμινιού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 15 Ιουλίου: «Το πιθάρι του Διογένη και τα πιθάρια του Θραψανού»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού με αφήγηση ιστοριών, διαδραστικά παιχνίδια και εργαστήριο κεραμικής.

18.00 - 21.00 (τρία τμήματα ανά μια ώρα, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Σάββατο 16 Ιουλίου:  «Πήλινα αφιερώματα στη Θεά»

Εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες με θεματική τα μινωικά ειδώλια ανθρώπων και ζώων.  

18.00 - 21.00 (δύο τμήματα ανά μιάμιση ώρα, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Κυριακή 17 Ιουλίου: «Ιστορίες φωτιάς»

Επίδειξη τροχού και ελεύθερα εργαστήρια κεραμικής για μικρούς και μεγάλους (18.00 - 21.00) Ψήσιμο των κεραμικών από τα προηγούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα σε αντίγραφο αρχαίου κλιβάνου (ολοκλήρωση ψησίματος 21.00 - 22.00).

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό σχολείο του Θραψανού (χώρος εκδηλώσεων) και  θα ακολουθήσουν Κρητικές βραδιές με Κρητικούς Καλλιτέχνες.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα  στις 15 και 16 Ιουλίου απαιτείται η έγκαιρη κράτηση θέσεως στην γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Στέλλα Πεχυνάκη στο τηλέφωνο  6934410562). Σχεδιασμός υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων Νίκος Λιάρος - Θαλασσινή Μπράτσου (αρχαιολόγοι - κεραμίστες) με την συνδρομή των αγγειοπλαστών Θραψανού.

Σχόλια