Κρήτη

Η θέση του ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση ασθενοφόρου στον Πολωνό σερφίστα

Ανυπόστατες οι αναφορές περί της μεγάλης καθυστέρησης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο συμβάν της ανακοπής του Πολωνού τουρίστα στη παραλία Παλαικάστρου Σητείας,  υπογραμμίζει απο την πλευρά του το ΕΚΑΒ και με ανακοίνωση του αναφέρεται συγκεκριμένα στις κλήσεις που έλαβε τη συγκεκριμένη ήμερα για το περιστατικό και πως εξελίχθηκε η κατάσταση.

Αναλυτικότερα αναφέρεται:

Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με συμβάν κατά το οποίο 60χρονος Πολωνός τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία του Παλαικάστρου Σητείας, και των ανυπόστατων αναφορών περί μεγάλης καθυστέρησης (μιάμισης ώρας) της άφιξης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ λόγω μη ύπαρξης επανδρωμένου οχήματος στη Σητεία, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 και ώρα 16:12 το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε κλήση σχετικά με περιστατικό πιθανής ανακοπής τουρίστα στην περιοχή της παραλίας Παλαικάστρου Σητείας. Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο πιο κοντινό διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο, βρισκόμενο στο ύψος του χωριού Χαμέζι (και όχι στον Άγιο Νικόλαο όπως αναφέρθηκε), αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 16:40 (28 λεπτά και όχι μιάμιση ώρα). Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως στο χρονικό διάστημα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ (28 λεπτά λόγω τοποθεσίας) υπήρξαν πολλαπλές προσπάθειες ανάνηψης από παρευρισκόμενο γιατρό, οι οποίες και δεν απέδωσαν.

Παράλληλα, βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχείων του επιχειρησιακού κέντρου του Ε.Κ.Α.Β., δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια κλήση προς το ΕΚΑΒ από τον πρόεδρο των Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, κου Κοξαράκη, όπως επίσης ποτέ δεν δόθηκε (σε οποιονδήποτε μπορεί να κάλεσε, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα) απάντηση περί αδυναμίας κάλυψης του συμβάντος από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Σητεία λόγω έλλειψης προσωπικού (αναφορές περί μη επανδρωμένου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ).

Κατόπιν αυτών είναι προφανές πως τα όσα αναφέρθηκαν, στα σχετικά δημοσιεύματα, έχουν ως μόνο αποτέλεσμα τη δημιουργία αναίτιων αισθημάτων ανησυχίας και ανασφάλειας στους πολίτες, δεδομένου ότι δεν έχουν σχέση τόσο με τα πραγματικά καταγεγραμμένα στοιχεία του συμβάντος όσο και με την ετοιμότητα αλλά και την υψηλού επιπέδου επιχειρησιακή δράση του Ε.Κ.Α.Β. στη Κρήτη.

Σχόλια