default-image

Στην περιοχή όπου τα ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο

Κρήτη
Στην περιοχή όπου τα ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή απόγνωσης για τα ατυχήματα στο Λίντο

Σχεδόν καθημερινά σημειώνονται ατυχήματα στη περιοχή του Λίντο Ηρακλείου, στο ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων, με τον επιχειρηματία και αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Μαλεβιζίου Μανόλη Σαμόλη να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου στους αρμόδιους προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στο επίμαχο σημείο, στο οποίο διέρχονται 4 δρόμοι.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες τροχαίου που σημειώθηκε στις αρχές Ιουνίου, οπότε συγκρούστηκαν δύο αγροτικά ατυχήματα, με το ένα να ακολουθεί τρελή πορεία και να καταλήγει πάνω σε κολώνα του βενζινάδικου.

"Κάντε κάτι πριν είναι αργά"

"Από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.  Μετά την ολοκλήρωση του έργου της Δυτικής Περιμετρικής, το πρόβλημα έγινε αισθητό καθώς πρόκειται για ένα σημείο "παγίδα" για τους διερχόμενους οδηγούς, γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα παρέμβασης στη περιοχή από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου" υποστηρίζει ο κ. Σαμόλης.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος, οι επίμαχοι δρόμοι δεν έχουν συνδεθεί μεταξύ τους, με συνέπεια οι διερχόμενοι οδηγοί να μην γνωρίζουν ποιος έχει προτεραιότητα.

"Έτοιμη μελέτη δίνει λύση"

Αντικρίζοντας το οξυμένο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή, ο Δήμος Μαλεβιζίου προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης, την οποία παρέδωσε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου, τον Σεπτέμβριο του 2014.

"Παραδώσαμε έτοιμη μελέτη με τεύχη δημοπράτηση στον δήμο Ηρακλείου. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι ύψους 110.000 ευρώ, έργο όμως που μπορεί να «κατέβει» με την έκπτωση  στις 50.000 ευρώ.  Δυστυχώς, η μελέτη παραμένει στα συρτάρια της Τεχνικής Υπηρεσίας" ανέφερε ο κ. Σαμόλης.

Για το ζήτημα επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αναστασάκη ο οποίος όπως μας δήλωσε ενημερώθηκε σχετικά από τον κ. Σαμόλη, ότι θα εξετάσει το θέμα και ότι σύντομα θα είναι σε θέση να μας πει περισσότερα, σε σχέση με τον όποιο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News