default-image

Ο άνθρωπος που στηρίζει έμπρακτα την Κρητική Μουσική

Κρήτη
Ο άνθρωπος που στηρίζει έμπρακτα την Κρητική Μουσική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παντελής Πετσίτης γεννήθηκε στο Κεραμούτσι Μαλεβιζίου το 1946. Αργότερα, επαγγελματικοί λόγοι τον οδήγησαν στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι και σήμερα με την οικογένειά του.

Πάντα όμως μέσα στην καρδιά του υπήρχε η Κρήτη, οι άνθρωποί της και βέβαια το χωριό του, το Κεραμούτσι, το οποίο επισκεπτόταν τακτικά. Μεγάλη είναι όμως η αγάπη του και για την κρητική μουσική. Από μικρό παιδί είχε τα πρώτα ακούσματα από τους συγχωριανούς του καλλιτέχνες, στα γλέντια και τα πανηγύρια.Αργότερα, όταν έμεινε μόνιμα στην Αθήνα, η κρητική μουσική πάντα τον συντρόφευε, τόσο μέσα από τους δίσκους των μεγάλων Κρητικών καλλιτεχνών της εποχής, όσο και στα διάφορα αθηναϊκά κέντρα.

Η αγάπη του Παντελή Πετσίτη για την Κρήτη και την κρητική μουσική τον οδήγησε στην απόφαση να υποστηρίξει οικονομικά, σε ποσοστό 70%, την τετραήμερη εκδήλωση με τίτλο "Οι Μουσικές της Κρήτης - 2η Συνάντηση". Πρόκειται για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, από 11 έως 14 Ιουλίου, και συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γωνιών Μαλεβιζίου και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σίγουρα οι διοργανωτές του τετραημέρου, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Κρήτης οφείλουν ευγνωμοσύνη στον Παντελή Πετσίτη και όλοι ευχόμαστε η πράξη του αυτή να βρει μιμητές.

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News