default-image

Επισκέψεις ρεκόρ στο Μουσείο της Ελεύθερνας

Κρήτη
Επισκέψεις ρεκόρ στο Μουσείο της Ελεύθερνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κόποι 32 ετών άξιζαν και με το παραπάνω, αφού το Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας ήδη στις πρώτες βδομάδες ζωής του σημειώνει επισκεψιμότητα ρεκόρ για περιφερειακό μουσείο, με 7.000 επισκέπτες ήδη να έχουν απολαύσει την ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει ένα σύγχρονο μουσείο αρχαιολογικού χώρου. Μοναδικό αγκάθι, η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού φύλαξης για να παραδοθούν στο κοινό οι γειτνιάζοντες χώροι της Νεκρόπολης και του Κατσίβελου.

Με 500 περίπου επισκέπτες την ημέρα, στους 7.000 έφτασαν οι επισκέπτες του Μουσείου Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας, μέσα στις δύο πρώτες βδομάδες λειτουργίας του. Με δεδομένο ότι πρόκειται για περιφερειακό μουσείο, οι επιδόσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως ρεκόρ! Η δημοσιότητα μέσα από τα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και η σημασία των εκθεμάτων που για πρώτη φορά συνδέουν την Κρήτη με την αυγή του ελληνικού πολιτισμού, προσελκύουν χιλιάδες κόσμου.

Η ανησυχία των ιθυνόντων του χώρου αφορά το πότε θα εξασφαλιστούν οι σχετικές πιστώσεις για να λειτουργήσει και ο αρχαιολογικός χώρος, εκτός από το μουσείο, αφού με τους έξι φύλακες του υπουργείου πολιτισμού και του ενός από το πανεπιστήμιο, δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Νεκρόπολης και του Κατσίβελου, παρά μόνο εάν γίνουν τρεις ακόμη προσλήψεις φυλάκων. 

Όλη η τριγύρω περιοχή και τα χωριά έχουν βρει ξανά τη ζωντάνιά τους, χάρις το νέο μουσείο που αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται εντός των ορίων του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη της UNESCO, ενώ τα ΚΤΕΛ έχουν φροντίσει για τα δρομολόγια από και προς την περιοχή και το Πάνορμο, απ' όπου υπάρχει ανταπόκριση για Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Το ΚΤΕΛ έχει συμπεριλάβει το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας στα δρομολόγιά του, τα οποία έχουν ως εξής:

Αναχώρηση από το ΚΤΕΛ: 10:00, 11:00, 13:00 και 14:30 και η διαδρομή έχει ως εξής: Ρέθυμνο - Αρκάδι - Αρχαία Ελεύθερνα - Μαργαρίτες - Πάνορμο.

Επιστροφή από Πάνορμο: 11:30, 12:30, 14:30 και 16:00 και η διαδρομή έχει ως εξής: Πάνορμο - Μαργαρίτες - Αρχαία Ελεύθερνα - Αρκάδι - Ρέθυμνο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News