default-image

Μέσω facebook... λύση εξπρές στα προβλήματα δημοτών

Κρήτη
Μέσω facebook... λύση εξπρές στα προβλήματα δημοτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέρμα στις επισκέψεις στο δημαρχείο και τα επανειλημμένα τηλέφωνα έχει βάλει το facebook ,αφού με ένα «κλικ» οι δημότες πλέον έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν το πρόβλημά τους και να αναζητήσουν τη λύση. Μέσω του… διαδικτύου καταγράφονται τα προβλήματα της καθημερινότητας: από τα σκουπίδια και τα προβλήματα των δρόμων, μέχρι τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και μάλιστα πίσω από την πρωτοβουλία στην περιοχή των Γουβών βρίσκεται σύμβουλος της αντιπολίτευσης!

Για τον Mάνο Τραβαγιάκη πρώην πρόεδρο της κοινότητας Γουβών ποτέ δεν είχε σημασία εάν ανήκε σε αντίθετη παράταξη ,στην προκειμένη παράταξη του Γιάννη Σέγκου. Απόλυτη προτεραιότητα ήταν τα προβλήματα του τόπου και έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη μέσω της σελίδας «Καθημερινότητα στις Γούβες» δρομολογεί λύσεις - μέσω πάντα του δήμου Χερσονήσου- ακόμη και αυθημερόν.

Όπως τονίζει μιλώντας στο neakriti.gr « δημιούργησα μια σελίδα και έγραψα ότι μπορούν να αναφέρουν τα μικρά προβλήματα καθημερινότητας και άρχισαν αμέσως να μου στέλνουν τα πρώτα μηνύματα. Τα διαβάζω και μετά τα μεταφέρω είτε προσωπικά , είτε τηλεφωνικά στους αρμόδιους αντιδημάρχους, οι οποίοι στη συνέχεια τα επιλύουν».

Μέσω διαδικτύου «έρχεται» η λύση εξπρές

Μάλιστα επειδή ο δήμος Χερσονήσου είναι τουριστικός, τα παράπονα πολλά και το προσωπικό όπως σε κάθε δήμο περιορισμένο, συχνά τα προβλήματα συσσωρεύονται και  τα αιτήματα πέφτουν « βροχή» για απλά και καθημερινά θέματα. Το χαμόγελο και η ικανοποίηση όμως των δημοτών για τη «λύση εξπρές» επιβραβεύει τις προσπάθειες αφού μέσα λίγες ώρες ή μέρες, το κάθε ζήτημα έχει επιλυθεί. Όπως εξηγεί ο Τραβαγιάκης «οι δημότες αναφέρουν δρόμους που φρακάρουν από τουρίστες ,προβλήματα με το φωτισμό στους δρόμους, σπασμένους σωλήνες άρδευσης , σκουπίδια ,μπάζα που δεν έχουν απομακρυνθεί ,ζητούν ακόμη και κάδους που δεν υπάρχουν σε κάποιες γειτονιές».

Ζητούν μέχρι και… έργα

Όσο για το πιο απίθανο αίτημα που έχει καταγραφεί ο 43χρονος έμπορος και δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να θυμηθεί κάποιο άμεσα. Όμως με χιούμορ σχολιάζει «όλα μπορώ να τα προωθήσω προς επίλυση εκτός από… μεγάλα έργα που ζητάνε, δεν μπορώ να κάνω μελέτες! Μου έχουν ζητήσει να κάνω ασφαλτόστρωση  σε δρόμο αλλά αυτά περνάνε από το δημοτικό συμβούλιο, απαιτούν μελέτες και εγκρίσεις...».

Η σελίδα δέχεται αιτήματα εδώ και ένα μήνα ,ωστόσο πρόκειται προς το παρών για κλειστή ομάδα στη σελίδα του κ.Τραβαγιάκη στο facebook για την οποία πρέπει να προσκληθεί κάποιος από άλλο μέλος .Πρακτικά θέματα, ο ηλεκτροφωτισμός, τα απορρίμματα, η υδροδότηση (όπου επιλύθηκαν τα προβλήματα) αποτελούν πλέον απόλυτη προτεραιότητα .Οι δημότες θέλουν να απαλλαγούν από τον «πονοκέφαλο» των απλών και καθημερινών ζητημάτων και «σύμμαχός» τους αποδεικνύεται το διαδίκτυο.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News