default-image

Λίγο έλειψε να τον τσακίσει δέντρο και σώθηκε από... παιδί

Κρήτη
Λίγο έλειψε να τον τσακίσει δέντρο και σώθηκε από... παιδί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την περιπέτεια που βίωσε 37χρονος μοτοσυκλετιστής στο Ηράκλειο καθώς παρολίγο ένα δέντρο να… "προσγειωθεί" στο κεφάλι του. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 18.00 την Πέμπτη και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από παιδάκι που έπαιζε αμέριμνο στο σημείο.

Όπως περιγράφει σοκαρισμένος ο Μ.Δ. στο neakriti.gr «την ώρα που περνούσα από τον καταυλισμό αθιγγάνων στην Αλικαρνασσό ένα κλαδί που έμοιαζε περισσότερο με κορμό -αφού ήταν ογκώδες και μήκους 4-5 μέτρων - έπεσε μπροστά μου. Δεν ήταν απόσταση ούτε ενός μέτρου. Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει εάν έπεφτε στο κεφάλι μου. Ευτυχώς έπεσε στο δρόμο».

Το παιδί του… έσωσε τη ζωή!

Όπως όλα δείχνουν ο μοτοσυκλετιστής αποδείχθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ένα παιδί που έπαιζε στο σημείο, τον ανάγκασε να μειώσει απότομα ταχύτητα. Λίγα κλάσματα δευτερολέπτου και μια κίνησή του ήταν αρκετή ώστε ο 37χρονος να ξεφύγει από τον κίνδυνο, ενώ τύχη «βουνό» είχε και το παιδάκι που θα μπορούσε να τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως τονίζει ο Μ.Δ. «είδα ένα παιδί με το ποδήλατο και αναγκάστηκα να κόψω ταχύτητα. Έτσι το δέντρο δεν έπεσε στο κεφάλι μου αλλά ανάμεσα σε εμένα και το παιδί. Ήμασταν τυχεροί, γιατί και το παιδί θα μπορούσε να χτυπήσει σοβαρά. Όταν κατάλαβα τι είχε συμβεί τρελάθηκα και έφυγα γρήγορα από το σημείο. Μαζεύτηκε κόσμος και μου έλεγαν να επικοινωνήσω με το δήμο, αλλά έφυγα σοκαρισμένος».

Κίνδυνος πάνω από τα κεφάλια

Λίγο αργότερα 2 πυροσβέστες κλήθηκαν στο σημείο για την κοπή του επικίνδυνου δέντρου ωστόσο υπάρχει φόβος ότι το φαινόμενο μπορεί να επαναληφθεί και τα επόμενα θύματα να είναι… λιγότερα τυχερά. Ο 37χρονος τη γλίτωσε με γρατζουνιές και μώλωπες, ενώ η μηχανή υπέστη ζημιές ,αλλά όπως λέει στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του…

Συνεργείο θα ελέγξει τα δέντρα

Σε απόσταση 45 μέτρων από την εθνική οδό , αρμόδια για παρεμβάσεις είναι η Περιφέρεια Κρήτης . Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Περιφέρειας ,την Παρασκευή  μεταβαίνει συνεργείο στο σημείο για να ελέγξει τι συνέβη κι αν πρέπει να προχωρήσει σε κοπή κλαδιών και δέντρων .Εξάλλου όπως επισημάνθηκε ήδη συνεχώς κλαδεύονται δέντρα κατά μήκος της παράκαμψης, από το αεροδρόμιο εώς  το Γάζι.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News