default-image

Εργασίες συντήρης ξεκινούν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

Κρήτη
Εργασίες συντήρης ξεκινούν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σειρά διορθωτικών παρεμβάσεων στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου που αφορούν κυρίως σε εργασίες συντήρησης αποφάσιστηκε χθες στην Αθήνα στην διάρκεια σύσκεψης με την συμμετοχή του Προέδρου του ΔΣΗ Άρη Ροζάκη , του Αντιδημάρχου  τεχνικών έργων  του Δήμου Ηρακλείου  Γιάννη Αναστασάκη, του Προέδρου της Επιτροπής ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου και μέλους του ΔΣ του ΔΣΗ Νίκου Παπαδαντωνάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ κ.  Νικολάου .Παπαδάκη και υπηρεσιακών παραγόντων της εταιρίας.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου : συμφωνήθηκε η ανάληψη  από την ΚΤΥΠ ΑΕ το ταχύτερο δυνατόν ένα έργο τοπικών αποκαταστάσεων με σημειακές διορθωτικές παρεμβάσεις στα επιχρίσματα, στην λιθοδομή και στον σιδηροπλισμό. Σε δεύτερο χρόνο θα εκπονηθεί μία μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων ώστε να είναι δυνατή η ένταξη τους στα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα που αναμένονται στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. Για την προτεραιότητα του εν λόγω έργου μάλιστα θα υποβληθεί σχετική πρόταση στο πλαίσιο του ΣΟΑΠ του δήμου Ηρακλείου ώστε να καταγραφεί επίσημα ή αναγκαιότητα της εν λόγω παρέμβασης ώστε τα κτήρια αφενός να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση , αφετέρου να ανακαινισθούν ήπια .Προϋπόθεση βέβαια για την ευρύτερη παρέμβαση είναι να διευθετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα θέματα εκχώρησης της σχετικής αρμοδιότητας στις «κτιριακές υποδομές ΑΕ» ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν το έργο αν επιτευχθεί η ένταξη του στο ΕΣΠΑ.

Ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Άρης Ροζάκης  εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης και την αισιοδοξία του για την υλοποίηση των υπεσχημένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News