default-image

Διεθνές Τουρνουά Σκάκι "Ιδαίον Άντρο"

Κρήτη
Διεθνές Τουρνουά Σκάκι "Ιδαίον Άντρο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, και του δήμου Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Διεθνές Τουρνουά Ανωγείων «ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟ» από 12 έως 19 Ιουλίου και διοργανώνεται από το Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων και το Ηράκλειο ΟΑΑ.

  Οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, προέρχονται από 9 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία, Ρωσία, Καζακστάν, Μογγολία) και ανάμεσα τους παίρνουν μέρος 20 τιτλούχοι, 6 εκ των οποίων φέρουν το ανώτερο τίτλο στο σκάκι, του γκράνμαιτρ, και 4 το τίτλο του διεθνή μαιτρ. Κορυφαία συμμετοχή είναι αυτή του πολυπρωταθλητή Ελλάδας (9 φορές) GM Χρήστου Μπανίκα καθώς και του GM Ιταλού Alberto, των Ρώσων GM Rychagov και Floryanov, του Ρουμάνου Nevednichy και του GM Khuznutdinov από το Καζακστάν.

Μαζί με τους παραπάνω 6 γκρανμαιτρ στη λίστα των μεγάλων φαβορί για την επικράτηση στο τουρνουά δικαιούνται να μπουν τα δύο μεγάλα ταλέντα του ελληνικού σκακιού, ο 17χρονος Ανδρέας Κελίρης από το Ηράκλειο και ο 16χρονος Νικόλας Θεοδώρου από το Ρέθυμνο. Τη δική τους ευκαιρία να κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες θα έχουν και οι Ανωγειανοί σκακιστές αλλά και να διεκδικήσουν πλέον τους πόντους που τους αναλογούν μετά τη σοβαρή πρόοδο που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια από την μεγάλη προσπάθεια του τοπικού συλλόγου. Ανάμεσά τους, ο πρωταθλητής Ανωγείων, ο 16χρονος Γιάννης Χαιρέτης.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από το μεγαλύτερο δίκτυο μετάδοσης παρτίδων, το chess24.com αλλά και μέσα από τη σελίδα του ΣΟ Ανωγείων www.anogiachess.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News