default-image

Ένταση για τους πλειστηριασμούς με προσαγωγή

Κρήτη
Ένταση για τους πλειστηριασμούς με προσαγωγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζουν να εμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών εδώ και 3μιση περίπου χρόνια τις Τετάρτες στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου και δεν προτίθενται να καταθέσουν τα όπλα, ούτε όταν η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Ο λόγος για τα μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου που έχουν αποτρέψει εκατοντάδες πλειστηριασμούς. Σήμερα δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, όμως η κατάληψη κύλησε εν γένει ειρηνικά.

Στιγμές έντασης επικράτησαν στα Δικαστήρια Ρεθύμνου, όταν η αστυνομία επιχείρησε να επιτρέψει την είσοδο σε συμβολαιογράφους, υπεύθυνους πλειστηριασμών ακινήτων. Πραγματοποιήθηκε προσαγωγή του Προέδρου του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, Σήφη Σουχλάκη, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το πλήθος φώναζε να προσαχθούν όλοι, όμως από τις 16 θέσεις στα κρατητήρια Ρεθύμνου, οι 10 είναι κατειλημμένες. Εδώ και πάνω από 3 χρόνια ο ΣΑΟΡ εμποδίζει τη διενέργεια πλειστηριασμών και έτσι θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει ακόμη και όταν η διαδικασία θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι το σπίτι κάθε Έλληνα και Κρητικού, είναι πατρίδα και δε θα αφήσουν σε καμία περίπτωση να περάσει σε ξένα χέρια. Η κατάληψη ήταν ειρηνική, όμως προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση που οι πλειστηριασμοί ακινήτων γίνει πράξη, τότε, θα μιλήσουν τα όπλα!

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News