default-image

1.5 εκ ευρώ για την ασφάλεια των φοιτητών στις Βούτες

Κρήτη
1.5 εκ ευρώ για την ασφάλεια των φοιτητών στις Βούτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δρομολογούνται τα έργα που θα καταστήσουν ασφαλή τη μετάβαση των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στις Βούτες.

Χρόνια τώρα οι φοιτητές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που καλούνταν να διασχίσουν το δρόμο που οδηγεί προς το Πανεπιστήμιο στο δρόμο Ηρακλείου - Βουτών , το έκαναν με κίνδυνο της ζωής τους. Καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει ούτε πεζοδρόμιο αλλά ούτε και επαρκή φωτισμό.

Ένα πάγιο αίτημα πολλών χρόνων ικανοποιείται μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η Περιφέρεια Κρήτης υπέγραψε τη σύμβαση, ύψους 1.54 εκ. ευρώ  που προβλέπει έργα οδοποιίας στο δρόμο Ηρακλείου - Βουτών που  οδηγεί στο Πανεπιστήμιο.

Μεταξύ άλλων τα έργα περιλαμβάνουν την κατασκευή πεζοδρομίων και φωτισμό.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα έργα πιθανότατα να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Ο αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Καρακάσης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη που θα αυξήσει την ασφάλεια των κατοίκων, των χιλιάδων φοιτητών μας, των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, στο ΙΤΕ αλλά και στο ΠΑΓΝΗ. Μέχρι σήμερα ο δρόμος είναι επισφαλής και με το έργο της Περιφέρειας Κρήτης διασφαλίζεται η οδική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».

Το έργο περιλαμβάνει συνοπτικά:

•      Κατασκευή ενός ισόπεδου κόμβου στην περιοχή των εισόδων του Πανεπιστημίου με δυνατότητα μελλοντικής σύνδεσης των νοτίων τεμαχίων (ΕΚΑΒ).

•      Περιορισμός πλάτους συνολικής διατομής οδού με κρασπέδωση άκρων και πρόβλεψη θέσεων στάσεων λεωφορείων.

•      Τα απαραίτητα υδραυλικά έργα παροχέτευσης ομβρίων.

•      Διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης.

•      Φωτισμό της οδού.

ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News