Κρήτη

Λαϊκή Ενότητα: πορεία για την επέτειο του ΟΧΙ

Σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου , καλεί η Λαϊκή Ενότητα τους πολίτες.

Ένα χρόνο μετά το "ΟΧΙ" του Ελληνικού λαού στο Δημοψήφισμα ΣΥΡΙΖΑ , το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καλεί τον κόσμο, εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη νέα γενιά σε αγωνιστική ενότητα για να απαλλαγεί η χώρα μας από τα μνημόνια , τη λιτότητα και την ξένη κηδεμονία ,για μια νέα δημοκρατική , αντιμνημονιακή πορεία του τόπου , όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

"Αύριο Τρίτη 5η Ιουλίου '16, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το εκκωφαντικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα κατά του νέου Μνημονίου που προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη. "Είμαστε όλοι Έλληνες!" φώναζαν οι προοδευτικοί πολίτες της Ευρώπης, διαδηλώνοντας το σεβασμό και την αλληλεγγύη τους σε έναν αγωνιζόμενο λαό που αντιστεκόταν στους ωμούς εκβιασμούς των κυρίαρχων ελίτ Βρυξελλών και Βερολίνου.

Ένα χρόνο μετά οι Γάλλοι απεργοί συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής κατά των μέτρων λιτότητας και οι Βρετανοί πολίτες υπερασπίζονται με το Brexit το δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Η ανατροπή του υπερήφανου «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού από την ηγετική ομάδα του Τσίπρα και η ταπεινωτική συνθηκολόγηση με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, μετέτρεψε την Ελλάδα σε δακτυλοδεικτούμενο παράδειγμα ντροπής και αποφυγής, με την παράδοση του δημόσιου πλούτου, των τραπεζών, των υποδομών, των δημοσίων εσόδων, της συνεχούς λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και εξαέρωσης της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας στο όνομα της παραμονής «πάση θυσία» στην ευρωζώνη.

Ας πανηγυρίζουν οι βιαστές της βούλησης του ελληνικού λαού για την πρόσκαιρη νίκη τους. Αργά ή γρήγορα θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την οργή της λαϊκής πλειοψηφίας, καθώς το 3ου Μνημόνιο, όπως και τα προηγούμενα, οδηγούν την ελληνική οικονομία στην καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση. Το στρατόπεδο του "Μένουμε Ευρώπη", που έχει πλέον σημαιοφόρο τον Αλέξη Τσίπρα με παραστάτες τους Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη και σια, διαπιστώνει ότι έχει στήσει πύργους πάνω σε κινούμενη άμμο, με την Ε.Ε. να κλονίζεται εκ θεμελίων μετά την ψήφο υπέρ του Brexit.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης.

Καλούμε τους , να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας και στη συνέχεια στην πορεία για να διατρανώσουν αγωνιστικά ότι το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν αλλά αντιπροσωπεύει ένα όσο ποτέ επίκαιρο κάλεσμα ενότητας και πάλης για να απαλλαγεί η χώρα μας από τα μνημόνια , τη λιτότητα και την ξένη κηδεμονία ,για μια νέα δημοκρατική , αντιμνημονιακή πορεία του τόπου. Ας γίνει η πρώτη επέτειος του περσινού δημοψηφίσματος αφορμή για ένα πρώτο, τολμηρό βήμα ανασύνταξης των λαϊκών δυνάμεων και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ώστε τα κλεμμένα όνειρα να πάρουν εκδίκησή, για ένα φωτεινό μέλλον του λαού μας και της νέας γενιάς".

Σχόλια