default-image

Σχολεία "κόσμημα" μένουν κλειστά χωρίς εξοπλισμό!

Κρήτη
Σχολεία "κόσμημα" μένουν κλειστά χωρίς εξοπλισμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 60.000 ευρώ κινδυνεύει να "τιναχτεί στον αέρα" η λειτουργία 5 νέων σχολείων στο Δήμο Ρεθύμνου, τα οποία έπρεπε να λειτουργούν από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Το νέο Γυμνάσιο Ατσιποπούλου στάθηκε εφικτό να εξοπλιστεί με τον πλεονάζοντα εξοπλισμό των υπολοίπων σχολικών μονάδων, ωστόσο το Λύκειο Ατσιποπούλου, το Αρσάνειο Γυμνάσιο - Λύκειο και το νέο Δημοτικό Σχολείο Γερανίου δε θα έχουν την ίδια τύχη.

Θα καλυφθούν από χορηγίες;

Δεν είναι απίθανο να χρειαστεί τελικά το κόστος εξοπλισμού τους να καλυφθεί από χορηγίες και δωρεές δημοτών και εταιρειών!

Προθεσμία μέχρι 20 Ιουλίου

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβρη. Δίνει την 20η Ιουλίου, ως ύστατη προθεσμία στον οργανισμό "Κτιριακές Υποδομές" που διαδέχθηκε τον "Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων" του Υπουργείου Παιδείας, για να δεσμευτεί ότι μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες, θα εξοπλίσει τα σχολεία έστω και μέσα στον Αύγουστο, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι. 

Έντονη είναι η ανησυχία των καθηγητών που θα μετακινηθούν στα νέα σχολεία μήπως και χάσουν τις οργανικές θέσεις τους, όπως και ο δισταγμός γονέων και μαθητών να αλλάξουν σχολείο, από τα κεντρικά προς τα περιφερειακά με την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου, Ματίνα Χατζάκη - Βολτυράκη να καλεί σε συλλογική σκέψη και πρόνοια και όχι ατομιστικές αποφάσεις.

Θα παραλάβουν τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό

Νέοι διευθυντές θα τοποθετηθούν για να παραλάβουν τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό, όπως κι αν εξασφαλιστεί, ο οποίος περιλαμβάνει 300 θρανία, 600 καρέκλες, 45 πίνακες μαρκαδόρου και 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα νέα κτίρια διαθέτουν ευκολίες για ΑμεΑ και συναγερμό, υπό το φόβο πλιάτσικου, αφού βρίσκονται εκτός πόλεως και εκτός λειτουργίας.. Στα 85 σχολεία του Δήμου Ρεθύμνου, εργάζονται 10 μόλις φύλακες. Παρά ταύτα έχει μετακινηθεί φύλακας στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ατσιποπούλου και θα μετακινηθεί εντός του καλοκαιριού στο Αρσάνειο Γυμνάσιο - Λύκειο για να διασφαλιστεί ότι τα υπέροχα νέα κτίρια θα παραμείνουν έτσι, μέχρι σύντομα να αποκτήσουν "ζωή".

Ρεπορτάζ :  Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News